Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 galbenusuri, 300 g zahar, 1 litru lapte, 100 g ciocolata sau 50 gr. cacao, vanilie
Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si se mai freaca (in acelasi sens). Apoi se adauga cite putin lapte. Fara sa se inceteze amestecatul, se pune la foc pina incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se da la rece.
Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 galbenusuri, 300 g zahar, 1 litru lapte, 100 g ciocolata sau 50 gr. cacao, vanilie
Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si se mai freaca (in acelasi sens). Apoi se adauga cite putin lapte. Fara sa se inceteze amestecatul, se pune la foc pina incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se da la rece.
Stiu si eu o reteta.Tocmai am terminat de mancat inghetata.
Parfeu de ciocolata
Ai nevoie de : 3/4 pahar de zahar, 3/4 pahar de apa, 300g frisca si 4 linguri de cacao
Prepari un sirop din zahar si apa ( le pui intr-un castron pe foc pana nu se mai vede zaharul ) si adaugi cacao si le lasi sa fiarba doar putin. Le lasi la racit si apoi adaugi frisca si pui la congelator.
Este foarte rapid dar gustoos! :X
Ingrediente necesare
3 oua,
150 g zahar,
1 pachet de zahar vanilat
sau 1/2 baton de vanilie,
10 g cacao,
3 felii de ciocolata rase,
500 ml lapte.
Mod de preparare reteta
Se amesteca ingredientele si se fierb pe aburi pana la ingrosare.
Se raceste, apoi se ingheata.
fundita?