ideal ar fi sa folosesti pentru copt un vas de ceramica; se face o coca tare din sare grunjoasa (2 parti), faina (1 parte) si apa cit cuprinde; puiul de condimenteaza la interior dupa pofta inimii si apoi "se imbraca" in aluat si se coace la foc mediu; in functie de greutatea puiului de tine la cuptor (circa 40 min la fiecare kg); nu se intoarce de pe o parte pe alta; se scoate din cuptor si se sparge crusta de sare de pe jumatatea superioara; se poate servi la masa direct din vasul in care a fost copt ( e mai spectaculos)
Din cate stiu eu, mai intai, condimentezi puiul atat inauntru cat si pe dinafara cu usturoi si cu orice alte condimente iti plac, apoi, alegi un vas potrivit pe marimea puiului. In acel vas, pui o folie de aluminiu apoi, sare asezi puiul si il acoperi total cu sare, dupa care invelesti totul cu folie de alumniu si il lasi cam 2 ore la cuptor. Puiul va iesii foarte moale si placut la gust. Spor la gatit :-)
DorinAlexandrescu întreabă:
zonya întreabă:
asaasa întreabă: