...si spala tot ce e textil in bucatarie. In special perdele si prosoape, dar daca e posibil si tapiterii si covoare. Altfel mirosul va persista zile bune.
Aeriseste bine casa (eventual incercasa sa faci "curent" sub o forma sau alat) si cand gatesti foloseste hota sau deschide geamul...
Sunt spray-uri speciale care absorb mirosurile de genul asta.Nu stiu cum se numesc, dar stiu ca exista.
Nu dispare chiar repede... oricum dupa aerisire foloseste si un spray de camera.
Cu o aerisire buna. Si incearca sa faci mancarea (fie ea arsa sau nu) cu geamurile deschise daca nu ai hota
Sa deschizi geamul, apoi sa cureti foarte bine vasul in care s-a ars mancarea. Poti sa freci si sa speli tot ce ai in bucatarie, sa vopsesti chiar (asa cum a propus cineva), dar daca vasul in care s-a ars mancarea ramane acolo...nu ai rezolvat nimic. Apoi poti sa folosesti spray-ul FRESH (nu se gaseste in magazine, dar daca il vrei scrie-mi la:daniela.constantin@gmail.com). Este un spray ecologic, foarte concentrat, elimina mirosurile grele din casa, chiar si mirosul de tigara!
Astept sa-mi scrii.
Daniela
Ooo... ce bine ca am aflat raspunsul. arsul mancarii e unul dintre talentele mele nou descoperite
Cand gatesti deschizi geamul de la bucatarie si inchizi usile de la camere, apoi daca s a ars ceva si vrei sa scapi de miros speli mobila de bucatarie, speli faiaanta daca ai, peredeaua, podeaua... spray urile sunt pentru puturoase , oricum putoare ramane pam pam
Cand gatesti e clar, deschzi geamul la bucatarie, inchizi usile celorlalte camere. Daca ai gatit multe preparate sau s a ars ceva nu ti ramane decat sa speli bucataria de la A-Z. Spray urile sunt pentru comozi, ori o sa persiste mirosul. Ce face mana omului nu poate face nicio aparatura.Hai la curatenie!
Pe langa a deschide geamurile poti sa pui intr-o canita otet... absoarbe mirosul de fum, arsura...si dupa mirosul de otet dispare cu un pic de aerisire si eventual ceva aromaterapie sau spray odorizant...
Cum facem pentru a scoate mirosul de friptura arsa din bucatarie, dupa ce s-a uitat o tigae cu carne pe aragaz.