Muşuroi de cârtiţă
Ingrediente:
1 cutie mix Muşuroi de cârtiţă de la Dr. Oetker
Pentru blat:
50 g margarină moale (minim 65% grăsime)
2 ouă
30 ml lapte
Pentru cremă:
400 ml lapte rece de la frigider ( Laptele prospăt trebuie
fiert şi apoi răcit! )
3 banane mari
Mod de preparare:
Pregătirea aluatului şi coacerea:
Praful pentru blat, margarina, ouăle şi 30 ml lapte se pun într-un vas şi se amesctecă cu mixerul, la viteză mică, până se omogenizează şi apoi la viteză mare timp de 5 minute.
Compoziţia astfel obţinută se pune în forma de copt sau în cratiţa emailată - unsă acoperită cu hârtie de copt şi tapetată, în prealabil, cu făină.
Se introduce în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicaţiilor de mai sus.
După coacere se mai lasă 20 de minute în forma să se răcească, apoi se scoate cu grijă şi se aşează pe o farfurie.
Pregătirea blatului:
Pe suprafaţa blatului răcit se trasează un cerc la o distanळă de 1 cm de la margine. Se îndepărtează coaja blatului din interiorul cercului, apoi se scobeşte în continuare, scormonind cu degetele cca 1 cm în adâncime, cu grijă pentru a forma firimituri mici care se păstrează într-un vas separat.
Aceste firimituri se vor folosi pentru a acoperi crema.
Bananele decojite se taie pe jumătate de-a lungul şi se aşează în scobitura făcută în blat cu partea tăiată în jos. Aranjarea lor se face uniform fără a lăsa goluri.
Prepararea cremei:
Crema se pregăteşte numai după aranjarea bananelor.
Într-un vas se pune praful pentru cremă împreună cu 400 ml lapte rece de la frigider, apoi se bate cu mixerul timp de 3-5 minute la viteză mare.
Apoi se adaugă fulgii de ciocolată amestecând uşor cu lingura. Crema obţinută se toarnă peste banane şi se aranjează sub forma unei cupole (muşuroi).
Imediat după aceasta se presară firimiturile deasupra cremei apăsând uşor pentru a se fixa pe cremă.
Prăjitura se poate servi după o păstrare de minim 2 ore în frigider.
Reţete culinare: Tort de ciocolată Mica
Mai sunt două săptămâni până la Crăciun şi trei până la Revelion. Am intrat tare în faza de documentare şi de aprovizionare! Din secţiunea Reţete culinare, în ciclul reţete pentru desert, un tort de ciocolată excepţional.
tort Joffre 150x150 Reţete culinare: Tort de ciocolată Mica
TORT JOFFRE
Da, da, tort de ciocolată! Nu e chiar reţetă de blogger, da’cât de bun e! Şi se face uşor, e fără blat, e…mmm. Cui îi spune ceva "tort Richard" sau "tort Joffre" să facă reţeta asta. Hai, nu e greu, doar respectă cu grijă toate indicaţiile din reţetă.
Pentru conţinut:
* 6 ouă
* 200 g unt
* 100 g cacao
* 300 g zahar
* 3oo g miez nucă
* 3 – 4 bucăţi rahat
* 100 g stafide
* 2 linguriţe dulceaţă din coji de portocale
* 2 linguriţe esenţă de rom
* 3 linguri coniac
Pentru glazură:
* 100 g zahăr pudră
* 2 linguri cacao
* 3 linguri ulei
* 1 linguriţă oţet
Pentru ornat:
* 250 g frişcă naturală sau 50 g nucă de cocos rasă
* vişine din dulceaţă, bine scurse de sirop
Conţinutul:
* Stafidele curăţate de codiţe se pun la înmuiat în apă clocotită în care se adaugă coniacul.
*Într-o cratiţă, pe foc mic, se freacă zahărul cu ouăle întregi, până se îngroaşă ca o ciulama. Se lasă la răcit.
* Se rumenesc nucile la cuptor, se curăţă de cojiţe, apoi se sfărâmă prin clasicul sistem al sticlei rulate peste nucile aflate într-un şervet de hârtie pus în două-trei straturi. Se taie rahatul bucăţele mici – cuburi cu latura de 0, 5 cm (Nu bombăniţi, v-am auzit!)
* Se freacă untul cu cacaoa, apoi se amestecă cu prima compoziţie şi cu toate celelalte ingrediente pentru conţinut (stafidele se pun la scurs în prealabil)
* Se pudrează platoul cu cacao, se aşează compoziţia în formă de tort, se pune glazura, apoi se ornează.
Glazura:
Se freacă zahărul pudră cu cacaoa, uleiul, oţetul şi trei linguri din zeama în care am înmuiat stafidele, după ce am înfierbântat-o din nou. Se întinde în strat neted deasupra şi pe partea laterala a tortului.
Ornatul
Se aplică cu un cornet dâre de frişcă (repet: naturală, de la laboratorul vreunei cofetării, nu de la plic sau tub) în forma unei reţele care acoperă tortul ca o plasă. Pe suprafaţă, acolo unde se intersectează firele reţelei, se aşează câte o vişină din dulceaţă. Dacă nu avem frişcă, se presară peste tort nucă de cocos rasă, apoi se pun vişinele.
Incearca pentru blat pandispan se face usor daca vrei detalii despre el lasa-mi mesaj. un vot pls?
anonim_4396 întreabă: