Lal, o tona de raspunsuri GRESITE
evident ca, consuma curent, chiar are si un nume se numeste vampire draw si se refera la toate aparatele care stau in priza si nu fac nimic, sau asteapta sa apesi pe telecomanda
https://en.wikipedia.org/wiki/Standby_power
atat timp cat aparatul nu are un switch, (cum ar fi un fierbator, aeroterma, calorifer electric, etc.) toate au un transformator care, chiar daca nu e in sarcina, totusi consuma curent
acum, sa o spun si pe ailalta: consumul este EXTREM de mic in comparatie, dar NU este absolut zero
Consuma foarte putin
la fel si ledurile din tv, stii alea care raman aprinse dupa ce il stingi.Sau cele de la intrerupatoare.Sau de la modem.Sau dela masina de spalat.
Multumesc, dar imi ajung. Mai ales ca sunt pereche.
Abia acum am văzut că m-ai făcut „idiot". Mulțumesc, dar nu mi se pare nici mie corect să fiu jignit când se vede clar dacă citești tot șirul de răspunsuri (inclusiv cel ales ca folositor) că de fapt nu ai tu dreptate, ci cei care arată clar că există un consum de curent.
Și acesta este datorat pe de o parte pierderilor în circuit și pe de alta consumului propriu (un eventual led aprins mereu, sau un circuit de detecție a sarcinii etc.) (alimentatorul însuși este un consumator - te-ai gândit cumva la asta?).
Frumos te-au educat părinții să jignești oamenii fără să gândești înainte.
Dupa cum a spus JicaContra, da,consuma putin, insa sa stii ca daca incarcatorul e unul ieftin, din bazar sau din pepco exista si riscul sa se topeasca, sa arda. Asta ar fi foarte nasol sa se intample, mai ales noaptea cand s-au facut studii care spun ca zgomotul produs de foc nu te poate trezi.
Marii întreabă: