| Bilii a întrebat:

Daca ma duc afara,iau niste pamant si pun intr-un ghiveci apoi ma duc la magazin cumpar o lamaie, ii desfsc samburii cu grija, si plantez samburii. Cat timp dureaza pana sa se vada ceva? Ii pun la 2cm adancime

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

De iesit iese, rasare, incolteste, se face planta, dar fructe va face dupa vreo 12 ani, asa fac lamii sau citricile obtinute din seminte, fructifica dupa 10-12 ani.

Daca esti rabdator nu-i problema.Cauta ceva pamint mai afinat, sau daca e cumpara ceva turba rosie de la magazin si amesteca cu pamintul tau din gradina.

Decio toti lamii fac fructe, nu te lua dupa "cunoascatorii " de pe aici care dau raspunsuri sa se afle in treaba.

Singurul lucru bun ce la spus, e ca e mai bine sa cumperi lamii de la magazin laughing asta cam asa este, un pom la tine in RO o sa faca fructe, dar mereu o sa ai probeleme, trebuie stropit, ingrijit, trebuie sa stii ce sa-i dai, cand sai dai, asa ca mai bun e sa cumperi de la magazin fructe, iti faci treaba si stai linistit.

Daca vrei sa ai un copac, pune un copac care creste prin RO, la care nu trebuie sa stai dupa el ca si un copil mic, plantezi afara in gradina, arbore sau pom fructifer sil lasi asa fara sa-i faci nimic, desi la pomi fructiferi trebuie sa faci ceva, asta daca vrei sa maninci frtucte.

Deci cel mai indicat baga un Tei, ala miroase frumos, face umbra vara, nu trei sa-i faci tu nimic.

| gabicoo a răspuns:

Ai mai pus intrebarea asta acum doua saptamani!
Treci la seminte de dovleac!

| Lioana a răspuns:

Https://cumsa.ro/......ngrijesti/

Citeste aici si vei vedea de ce nu e recomandat sa plantezi un lamai din semintele lamailor din supermarket.

Răspuns utilizator avertizat
| troleibuz a răspuns:

Costa 100-150 lei un lamai mic care are deja fructe, nu vad de ce te-ai chinui.

| denisajunkie01 a răspuns:

Nu toți lămâii fac lămâi, trebuie altoiți, crescuți la o temperatură constantă și etc. E mai ieftin și eficient dacă cumperi lămâile, crede-mă. Un pomisor din ăla crește în doi trei ani și face 3-4 lămâi pe sezon/an. Cred că ai nevoie de mai multe pe an, zic și eu laughing)