Poti sa gasesti in piata radacini de telina mai micute si patrunjel, la fel, pe care sa le plantezi in ghivece si care vor face frunze in tot timpul iernii si nu numai.
Cu mararul este mai dificil cu toate ca este foarte prolific, fiindca el creste inalt si nu va fi prea aspectuos si nici nu vei avea prea multe frunze de cules, pentru ca, pe masura ce creste, face frunze mai putine si va inflori, de aceea el creste cu mult mai bine in gradina. Radacina de leustean nu se prea gaseste in piata, insa poti sa pui seminte in ghiveci chiar si acum si vor rasari si se vor dezvolta si la geamul casei tale.
Pamantul nu trebuie sa fie prea lutos, pentru ca acest gen de plante prefera pamantul cu amestec de nisip si cernoziom.
Mult succes si reusita.
Sigur ca da, incearca daca iti permiti sa cumperi pamant de la un magazin de profil, daca nu pamant din gradina, padure... Semintele se pun la primavara in luna martie pentru o recoltare timpurie, in mai pentru recolta din vara si in iulie pentru recolta de toamna.Succes!
Da; eu traiesc in UK si aici se si gasesc in magazine ghivece cu toate aceste plante, pentru a putea fi opastrate in bucatariemai mult timp, proaspete. telina nu cred ca face radacina, dar si frunzele sunt bune.; eu mi/am adus din romania in p-lina iarna o radacina de leustean pe care chiar am pu/so in ghiveci si a crescut f frumos.am mutat primavara in curticica si am mult acum. pui in ghivece cateva seminte sa nu fie inghesuite, lasi distantaza de 2 -3cm si ai rabdare semintele puse le uzi moderat nu tii leusteanul in plina bataie a soareluyi; toate ar trebui sa stea in loc rocaros(nu stiu in ce zona traiesti e un bun lucru sa le tii un timp invelite in putin pamant si in punga de plastic la frigider.; nu uita ca aceste plante ierneaza/ 2saptamani ajung. am avuut si o singura planta marar care a crescut in ghivecel si apoi am pus/o afara si a crescut de 2 metri si am luat semintele.succes.poti sa le pui in orice moment daca vrei sa ai in casa. englezii pun patrunjel in cosurile cu flori pe care le atarna la usi, pentru ca are un efect foarte decorativ cand creste des si lung, succes.
i
Da...la primavara, ca oricum nu am seminte acum, va trebui sa mi le trimita mama!
Poti incerca in jardiniere?
si poti sa le pui, ca sa ai verdeata iarna, pe la inceputul toamnei, sa aiba tim sa rasara
sunt sceptica in ceea ce priveste telina, cred ca ii trebuiesc doi ani sa ajunga la maturitate
Da, vor incolti, dar ai grija sa nu faci ca mine. Eu mi-am pierdut rabdarea asteptand sa-mi iasa leusteanul, fara sa tin cont ca el incolteste...primavara. Deci nu acum, chiar daca il pui in casa, seamana-l in primavara si uda cate un pic in fiecare zi...cat sa ti pamantul umed.
anonim_4396 întreabă:
Popovici_Constantin_1967 întreabă: