Aoleu, atât de mari sunt, cât o pisică?
Ăia nu sunt cloțani, acei șobolani imenși, mai grăsani?
Jos de tot undeva în canalizare, unde este loc larg, sunt multe lucruri bune de mâncat. Acolo se plimbă cel puțin, dacă nu și trăiesc pe acolo. Sunt foarte inventivi. Un oraș are câți locuitori, atâția șobo. Mai vine o campanie de deratizare, îi mai rărăște. Până la următoarea, se reface numărul.
Poți să le zici și cloțani. Poate că în groaza mea, am pățit ca în Grand Hotel Victoria Română de Caragiale. Simt enorm și văd monstruos. Știi că aveam o ușă de carton între baie și coridor și rodea pe dedesubt să treacă de ea.
Erau descurcăreți!
Nuuu e așa! Atunci ar trebui să aibă și cei care locuiesc la casă. Am auzit de cazuri izolate, dar la țară. Acoperiți-vă TOATE găurile existente din apartament (fie prin zidire, fie prin grătare/ grilaje). Nu păstrați resturile menajere in casă, pe timpul noptii, care pot fi o sursă de hrană pentru ei.
Și păstrati toate alimentele in frigider, in dulapuri bine inchise, mai ales pe timpul noptii, cand ei sunt mai activi, nu "aruncate" pe oriunde. Nu lasa pungile cu chipsuri la boticul lor.
Sobolanii astia au gasit la tine un adevărat confort (căldură și hrană). Stau ca intr-un hotel. Risti să te trezesti cu unul si in pat, daca nu iei măsuri. Am auzit că și mușcă. Pe lângă asta, sunt foarte dăunători si contaminează tot ce ating.
Locuiam la etajul 3 in Romania si am avut soareci, deci nu stiu de unde naiba apar dar apar. E jale cu ei.
Sobolanii vin prin ORICE gaura, inclusiv canalizare, inclusiv daca ai apa in WC, si TOT vin
cauta aparat cu ultrasunete anti rozatoare, eu asa am scapat de ei
Fratele meu a locuit la etajul trei in Alba Iulia si s-a trezit cu șobolan in baie. El crede ca a urcat prin canalul de aerisire.
Dar stiu ca aveti multa mizerie cel putin in bloc, daca nu in tot cartierul!
Nu, nu e neaparat sa ai sobolani la parter. Daca sunt, urca pe langa tevi, Chiar si pana la etajele superioare. Si nu pe geam cum se spune mai sus.
Trebuie facuta o curatenie "la sange" in subsol. Sa nu mai fie nici apa, nici gunoaie. Sa fie curat ca in casa. Si atunci, nu vor mai fi sobolani.
E clara treaba... Daca vine englezul te întreabă ce specie de pisica e ca n.a vazut in viata lui asa ceva.
Oho, 2 ai prins, faci gratar, dai party.
Serios? Șobolanii in India, câinii in China și mieii in Romania...
Există pe internet, YouTube, informații, videoclipuri despre consumul unor astfel de animale. În India, există o castă inferioară care are rolul de a curăța câmpurile de rozătoare. Le prind și le consumă. În întreaga Asie de Sud Est se consumă animale pe care, noi occidentalii, în prezent, le considerăm de neconsumat, dizgrațioase. Chiar și insecte.
Am căutat acum și am văzut că e comestibilă și în alte zone ale lumii, chiar si in Africa, si in Thailanda, Noua Zeelandă... Știam câțiva indieni, dar ei afirmau că sunt vegani, ori doar pretindeau asta, naiba îi știe...
Am citit și de renumita lor tocăniță "Bule-bulak oying", făcută din intestinele, stomacul, ficatul, testiculul, fetusul, picioarele și codița șobolanului...
Mi se face deja greață. Gata, tac. Nu vreau să vomit pe tastatură.
Problema este că așa ceva era consumat și în Europa, până acum vreo 75 de ani în urmă. Erau încă zone cu o sărăcie lucie, care de foame consumau orice era comestibil.
Cu 75 de ani in urmă? Deci, prin 1946...
Și indienii, la ora actuală, conform calculelor lor, au intrat in anul 1943, nu in 2021. E lesne de inteles de ce încă se hrănesc cu spurcăciunile astea, cu care zici că se hraneau europenii, cu 75 de ani in urmă.
Asta este viața! Da, am spus în urmă, dar mai exact, până s-a terminat al doilea război mondial, iar lumea occidentală a cunoscut dezvoltarea, bunăstarea.
Panait_Mihaela_1998 întreabă:
124829 întreabă: