Din puterea nominala se poate utiliza (pentru a nu forta la maxim) cam 85 %, iar pentru un hidrofor sau pompa de irigat este nevoie de mai mult(750-1100 W)deci nu-ti ajunge. Tensiunea se rezolva cu un transformator ridicator si o punte redresoare(invertor). Respecte
In loc de eoliana daca esti in zona buna pe harta soarelui o gasesti pe net pentru Romania. pune-ti doua celule fotovoltaice si ai rezolvat problema
1. Orice curent care iese dintr-o baterie este continuu, nu alternativ.
2. Clar nu poti alimenta un hidrofor care are nevoie de 220V x? W curent alternativ @50Hz.
Sfat: Cauta si gaseste intai un hidrofor cu o putere pana in 300 de watti(nu stiu daca vei gasi). Vezi apoi in specificatiile turbinei ce curent scoate (alternativ sau continuu). Daca e c.a.(~50Hz) ai nevoie doar de un traf de la 12/24/48 la 220. Daca e c.c. ai nevoie de un inversor apoi de traf, e mai complicat.
Pai stiu ca sunt invertoarele alea de retea care iti scot curentul din baterie si ti-l fac alternativ la 220 v si frecventa 50Hz. Adica exact ce folosesc toate eletrocasnicele si electonicele. Dar ma refeream la putere, la Wattzi aia, oare sa faca fata o turbina la un hidrofor? Mai ales ca nu bate vantul chiar tot timpul deci cred ca si bateria aia care stocheaza trebuie sa fie cat de cat performanta.
Pai cauta atunci un hidrofor de 3-400 w si daca vei gasi, bateria nu e o problema, poti lua una de masina la 12 v sau 2 ca sa faci 24 sau depinde ce invertor ai tu. O baterie auto de 75Ah costa vreo 400 de lei si la 12 v scoate +700w timp de o ora. sau 350w doua ore. Sau o baterie de camion, are pana la 180Ah, tot 12v, 1, 8KWh, tine 350w timp de 5 ore.
Blablablaalsf întreabă: