Cand vrei sa introduci un surub in perete, acesta va intra usor daca ar uns varful cu ceara.
Nu folosi sapun, caci nu e un bun lubrifiant si favorizeaza coroziunea.
Petele albe lasate pe lemn de obiecte fierbinti se indeparteaza usor daca se freaca locul patat cu maioneza. Se lasa 10 minute, apoi se lustruieste.
Lichidul alb, folosit la masinile de scris si pentru stergerea erorilor de pe documente, e foarte bun si pentru estomparea urmelor de cuie, piuneze din ziduri. > Pentru ca gerbera sa tina mai mult, pune in vaza un capacel de clor de rufe la 500 ml apa.
Livingul tau va fi mai primitor, mai intim si mai relaxant daca vei inlocui lustra cu aplice cu lumina difuza, calda, deloc puternica.1. o MANCARE PREA SARATA.se poate drege, daca se pune la fiert cu 1-2 cartofi cruzi.
2. O CIORBA PREA GRASA.i se poate inlatura surplusul de grasime, daca se da putin la congelator
3. PETELE DE VIN ROSU ...ies cu vin alb, sau sare
4. CEARA DE PE HAINE... poate fi scoasa daca se calca peste o foaie de ziar
5. UN CUCUI...da inapoi daca se pune peste o moneda.
6. OUALE pentru. a fi curate frumos dupa fierbere in apa cand se pun la fiert se pune sare
eu pilela intoarsa o curat cu putina apa si sapun...alta solutie mai buna nu am gasit inca...
pielea intoarsa se curata cu otet
FRisca se bate f. bine daca este foarte rece, tinuta la congelator chiar, in special cea naturala, din smantana.
Tablourile in ulei se curata f. bine cu o jumatate de cartof crud
Maioneza nu se taie daca se aduga la inceput mustar sau cateva picaturi de lamaie
merele nu se innegresc dupa ce sunt curatate daca sunt stropite cu lamaie. Piureul iese mai alb si mai pufos cand laptele este fierbinte.
Peste ficat, cand se prajeste, sa nu puneti niciodata sare, pentru ca se intareste imediat
cand faceti mamaliga adaugati in apa si 2 LG de ulei
Pentru ca sa dispara petele de sos de rosii de pe ustensilele de plastic (castroane, linguri, spatule, etc...), expuneti-le afara la soare cateva ore si totul o sa dispara
Ambalati bananele intr-o foaie de ziar si pastrati-le intr-un loc racoros dar nu in frigider, se vor conserva foarte bine
Ca sa evitati mucegairea si putrezirea cartofilor, puneti un mar in sacul de cartofi.
Legumele isi vor pastra culoarea daca adaugati un pic de otet in apa de fierbere si daca puneti sarea doar la sfarsit. De asemenea, nu le acoperiti de tot
- apropo de carne: peste carnea de vita cruda nu se pune sare ca se intareste; se pune in general peste pui, carne de porc (le fragezeste).
- cand se bat albusurile spuma, se pune intodeanua putina sare, pentru o consistenta mai densa.
- praful de copt se stinge cu putin otet. Astept funda.