Nu le pune la umbra ca la umbra nici buruienile nu cresc. Daca ai plantat si sau uscat toate este pentru ca nu au udat. Spui au fost ingrijite adica cum au fost ingrijite? Crizantemele nu au asa pretentii mari, deci nu necesita cine stie ce ingrijiri speciale, mai ales afara.Problema e cum leai plantat? Daca leai scos de undeva si leai plantat altundeva cum ai facut aceasta operatie? Cind plantezi trebuie sa elimini partea aeriana sa tai acele tulpini scurt scurt, fara probleme ca dau alti lastari dupa ce se prinde radacina. Daca ai plantat asa tufa intreaga este si normal sa ti se usuce.Dar nu-i nimic taie uscaturile alea si da cu apa acolo, uda asa sa mentii pamintul cit de cit umed si or sa dea alti lastari, frunze etc.Bafta
Poate erau uscate inainte sa le fi plantat.Alta explicatie nu este. Poti cumpara plante care par bune dar se fapt ele sa fie deja moarte si sa para ca sint verzi datorita sevei ce o mai contine in frunze, tulpini etc.Cind se cumpara ceva este bine sa verifici.SE rupe asa acolo un virf de lastar si se verifica interiorul si daca este marioniu, oricum inchis la culoare e clara.Si pomii fructiferi la fel se pot verifica.Deci crizantemele nu-s asa pretentioase la plantare sa nu se prinda.Ar mai fi ce sol este acolo unde au fost plantate, daca sadeversat ceva acolo chimic, ori daca cumva ai dat ceva ingrasaminte cu galeata si sau ars si asa mai departe.Tu stii exact ce ai facut. Orice amanunt conteaza. Odata am avut ceva azotat deamoniu lasat afara intr-un sac si a plouat pe el s-a facut spuma azotul ala.Eu zic ia sa pun la ceva pomi siam pus cu mina vreo 3-4 mini si copacii aia sau facut scrum.Normal asa daca toul este in regula nu vad si la ce vreme a fost sa se usuce asa din senin.Imipare rau nu stiu ce explicatie sa iti dau. Daca as fi vazut la fata locului as stii cam ce sa intimplat.Asa doar am dat unele cauze si tu acum verifici ce poti si cit poti.Mai planteaza ceva pe terenul ala, ceva plante sensibile ca test. Pune salata citeva plante si vezi ce se intimpla.Nu mai stiu ce plante test se mai pot folosi, am uitat multe chestii ce mai.Verifica si daca apa balteste sau baltea acolo, pentru ca daca dai prea multa apa si stagneaza acolo la radacina se pot asfixia.Deci nici apa sa balteasca, ma refer nu asa vizibil dar sa stea pamintul ala saturat de apa sa fie mocirla.Asta este rau, deci orice planta are nevoie de apa dar si terenul sa se dreneze.Bine ce sa zic bafta si sper sa rezolvi misterul.