Solutia ar fi fost termoizolarea pardoselii inainte de parchet si de gresie. Daca parchetul este fara adeziv, se mai poate remedia foarte usor: se scoate, se aseaza un rand de polistiren extrudat de 2 cm, se monteaza parchetul peste polistiren. La gresie nu prea mai ai ce face, decat daca urmeaza sa o inlocuiesti. In masura in care acest lucru este posibil, o solutie ar fi izolarea prin pivnita, prin lipirea de polistiren pe tavanul acesteia.
Dezumidificatorul cu pastile este o pacaleala, se strange apa in cutie, dar in cantitati infime. Un dezumidificator electric elimina si 10l in 24 de ore, insa are dezavantajul ca face galagie. Cred ca mai eficiente vor fi alte masuri de prevenire a umiditatii: montarea unui ventilator la baie, usa si hota la bucatarie, aerisirea foarte des si in reprize scurte sau chiar montarea unor aerisitoare la geamuri.
Daca stai la parter si dedesubt sunt beciuri cauza este evidenta, jos fiind rece iar in casa cald, iti transpira pardoseala.Parerea mea e ca ar trebui sa izolezi tavanul beciului pe portiunea apartamentului tau, si astfel o sa scapi de umezeala.
Termopane, termopane
cand ati montat termopanele ati fost instruit cu folosirea
ziua se aeriseste la fiecare ora 10 minute cu geamurile larg deschise
acele picaturi de apa sunt condensul sa montatzi aerisitoare la geamuri altfel se va finaliza cu ciuperca si mucegai
Ce a spus regis este absolut corect, cu obiectia ca un dezumidificator electric poate si mai mult (al meu, montat in subsol, la inceput cand era umezeala a scos 30l/zi- incredibil, nici nu ma gandeam ca e atata apa intr-un volum de cca 450 mc aer). Face zgomot cam ca un ventilator de camera. Perfect ar fi sa poti izola direct sub pardoseala, altfel de condensul de la plinta (cel putin pe conturul exterior) nu vei scapa. Daca nu, se mai poate verifica si pana la ce cota este facuta izolatia pe exterior, ar fi bine sa coboare cat mai mult, pana la cota terenului (apare punte termica la placa din BA).
PS: dezumidificatorul electric are si ventilator, deci produce si o circulatie a aerului, arunca aer uscat si "inghite umed, ala cu pastile e intr-adevar o "frectie la picior de lemn", cel putin in cazul tau, si din cauza ca nu exista o circulatie a aerului.
Multumesc mult pentru raspunsuri! Ziua tin geamul deschis foarte mult(dupa ce ma trezesc il deschid si-l las asa cam pana la 4 dupa-amiaza. iar seara mai aerisesc cate 5minute pe ora pana la 10). As izola pe la subsol dar trebuie sa gasesc meseriasi iar prin casa, pe sub parchet daca izolez se inalta prea mult si vine plinda la limita cu tevile de la centrala. Astazi spre exemplu am gasit picaturi doar sub corpurile de mobilier, pe langa plinta nu. Daca pun mocheta peste parchet risc sa apara picaturi intre mocheta si parchet(am observat ca sub covor nu apar)?
Dupa toate cele facute, acum ai "conserva" si nu casa! Solutia? Ventilare fortata organizata in toata casa. Apropos, stii de ce isi pun unii termopane? Ca sa arunce banii pe fereastra! O sa te coste ceva, ca sa repari ce ai stricat.
Nu rezolvi nimica daca tzii geamurile toata ziua deschise, trebuie sa faci aerisire fortzata
daca nu poti din ora in ora sa faci aerisirea cate 10 minute atunci macar la 2-3 ore dar nu mai mult de 10-15 minute cu geamurile larg deschise
Am cumparat ieri un dezumidificator electric din praktiker. Am dat 349 lei pe el si in prima noapte a strans 1, 4l. Nu au mai aparut picaturi de apa nici in dormitor, baie, sau hol iar geamurile termopan nu au mai fost aburite. Multumesc pentru sfaturi!
Iti recomand sa te adresezi specialistilor pentru reparatii sau intrebari. eu i-am chemat pe cei de la www.ideal-termopan.ro si mi-au reparat ferestrele cu garantie. repara ferestre pvc rehau cu geam termopan sau tripan in Bucuresti sau ilfov sau imprejurimi. reparatii termopane si montaj la cele mai mici preturi