| pinkflower a întrebat:

De ce cainele meu cand tuna (cand ploua), incepe sa tremure, sa scoata limba afara si sa respire ca si cum ar fugilaughing si ii este foarte frica, nu sta locului, umbla dupa mine sau dupa orcine altcineva de frica. Asa a fost de intotdeauna.

Ce poate avea? Ce pot sa fac?crying

P. S Mai de mult a fost la padure cu tata si cainele nu a sta cuminte ca nu a vrut s ail lege si la cam batut. Si cand a puscat cu pusca s-a speriat atat de tare de a luat-o la fugaaaa.

Răspuns Câştigător
| AdrianGabriel a răspuns:

Pai daca ne purtam asa cu cainii nu facem decat sa ii traumatizam. Este foarte clar ca l-a speriat zgomotul de pusca si de atunci a ramas traumatizat. Uite ce trebuie sa faci de aucum incolo: De fiecare data cand ploua ( ABSOLUT DE FIECARE DATA ), nu il lasa sa vada nicio pusca si ia-l in brate pe durata ploii. Spune-i ca nu i se intampla nimic de mai multe ori, mangaie-l si stati amandoi linistiti pe canapea si uitati-va la televizor. Nu il mai lasa in padure si incearca sa eviti contactul lui cu tatal tau. El nu va mai putea merge la padure fara sa fie traumatizat, dar cu ploaia se rezolva cam dupa 15-20 de ploi in care a fost tinut i brate si a vazut ca nu ii se intampla nimic. La a 21-a ploaie, lasa-l jos, dar stai atenta cu ochii pe el ( mai de la distanta ), sa vezi cum se comporta. Daca acest stres continua, mai fa cu el chestia asta cam 40 de ploi si daca nu merge deloc, va trebui sa faci asta mai mereu. Bineinteles, alta solutie ar fi sa il inchizi intr-o camera, singur, fara nimeni si sa il lasi sa sufere tot asa pana o sa cedeze. Nu recomand asta, pentru ca prin,, cedeze " vreau sa spun cedeze viata. Am avut de aface cu cazuri de acest gen si cred ca dupa 20 de ploi in care a fost mangaiat va fi bine. NU UITA: FARA PADURE NICIODATA IN VIATA LUI!

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este o reacție normală pentru animale și păsări!
Pa, pa.

| Fantoma_1807 a răspuns:

Probabil s/a speriat de atunci din padure de zgomotul pustii, asa ca incearca in primul rind ca atunci cind tuna sa/l chemi la tine, impuneti tie in primul rind sa fii calma si linistita, ia/l in brate, vorbeste cu el si treptat, cu rabdare vei vedea ca calmul tau i se va transmite si lui si se va linisti. secretul este sa fii tu insati calma si incet incet va trece peste aceasta fobie. mult succes

| gabitzuMAT a răspuns:

Pai in primul rand caini au o blana care atrag interfererntele electro magnetice si e normal sa faca asa si la padure s-a speriat pentru ca nu era obisnuit cu sunetul de arma

| SmileFreedom a răspuns:

Probabil ar trebui sa il duci la dresor.Ar fi trebuit sa obseri problemele de cand era mic. Daca insa este mic du-te la dresor cat mai repede.Ii este frica de tunete si vijelie si asta nu e chiar foarte bine.Nu are probleme de sanatate, asa ca stai calma.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil crezi ca acest lucru este normal, insa nu prea este. Cainele poate suferi de anxietate ca si in cazul oamenilor. Uite-te pe National Geographic la Cezar si cainii ( sau pe youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=dog+whisperer&aq=f). Acolo vei vedea fff multe cazuri cu caini care sunt fricosi, sunt agitati, violenti etc. Ai putea pune in practica multe din metodele lui (ai intelege mai bine decat daca ti-am explica noi). Eu am invatat cate ceva, dar daca nu am caine... Ai rabdare, uitete la episoadele lui si vei putea sa-ti dresezi cainele, incat sa nu-i mai fie teama de toate cele. Din cate stiu, e de luni pana vineri de la ora 7. Succes! :*

| decesuntaici a răspuns:

Am citit asta intr-o revista de fizica(chiar daca intrebarea e de bio)cainele isi scoate limaba afara cand este frig sau cald(mai ales cald) pentru a respira mai bine

| MeoKidu a răspuns:

Hi!
Aşa fac majoriatatea câinilor, pisicilor şi multe alte animale. Îi serie acele sunete.
P.S: Dacă ai vedea peruşa mea cum face înainte de cutremur cu aproximativ 2-3 min laughing.
Bye!

| marinescudeliavevo a răspuns:

Asta fac toate animalele, nu trebuie sa te ingrijorezi!