Nu sunt gandecei:p Dunt paduchi de plante...Asa cred. Dar nu stiu de ce apar
Pentru ca ghiveciul e un mediu de viata foarte restrans - comparativ cu o gradina, un camp sau o padure, unde functioneaza un ecosistem (adica exista alti gandaci care mananca gandaceii sau planta e suficient de puternica pentru a se apara singura). de asemenea, in ghiveci si in apartamente in general, nu exista curenti de aer, ceea ce permite parazitilor sa se dezvolte in voie. Daca nu vrei sa pulverizezi planta cu insecticid (dauneaza mediilor acvatice si/sau animalelor de casa) poti sa pui catei de usturoi taiati in ghiveci.
Am avut si eu problema asta cu un impatiens(sporul casei)si am incercat mai multe feluri de substante din magazinul de specialitate dar n-am avut rezultate grozave, dar am gasit pe net alceva, zicea acolo sa stergi frunzele si tulpinile plantei cu un tampon de vata inmuiat in solutie apa+spirt sanitar in proportie de 1la1.Asa am facut si am reusit sa scap de paduchi.Si inca ceva, primavara e bine sa scoti ghivecele afara, pentru ca mediul inchis din casa este principala cauza care favorizeaza aparitia paduchelui.
DANIEL17101998 întreabă: