Pt ca sunt din otel si is subtiri.Ruginesc daca au apa pe ele, ori stau in aer cu umiditate ridicata si sunt nefolosite mai mult timp.
Nu este vorba de calitate, am vazut orice brand de lama genul asta rugineste daca afre apa pe lama, ori cum am zis daca stau in conditii de astea umede si nefolosite.
Exista mereu un compromis de făcut cand vine vorba de scule care trebuie sa taie. Pentru ca otelurile înalt aliate, cele mai dure, și care sunt cele mai bune pentru scule (și e acest gen) pentru ca se deteriorează cel mai greu, ruginesc repede. Se pot realiza scule din otel inox, dar nu mai au aceeași rezistenta, otelurile inox fiind oțeluri moi. Și de aici apare compromisul necesar, cum sa creezi un otel care sa fie și rezistent, dar și care sa nu rugineasca prea repede? Azi exista aliaje de inox care sunt rezistente, dar încă nu egalează otelurile înalt aliate care au o rezistenta deosebita. De aceea, cand cumpăr o scula bună, știu ca trebuie sa am grija sa nu ajungă sa rugineasca, căci se poate întimpla repede.
La un cutter ieftin, nu trebuie sa te aștepți ca acel compromis sa fie rezolvat, fie va tăia bine și va ruginii rapid cand e expus la umezeala, fie, dacă e din aliaj de inox, se va deteriora rapid.
Depinde ce tai cu ele. Ruginesc de la adezivul pentru tapet, de la ceapa si de la rosii. Bineinteles si de la apa.
Pentru ca iei lame iefitne.
Daca vrei sa-i omori nevasta sefului nu recomand lame de cutter, sunt prea flexibile si se rup cand dai de cate un os. Ai nevoie de ceva mai solid, dar totusi mic sa poata fi transportat.
DANIEL17101998 întreabă: