| Nistor_Irina_1974 a întrebat:

De ce ninge numai iarna și nu ninge și primăvara sau vara? Mereu m-am întrebat asta.DAU FUNDA.REPEDEEEE

15 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ninge si vara, stai linistita. Doar ca trebuie sa bati ceva drum pana acolo unde ninge vara. Oriunde in emisfera sudica, de la latitudinea unde incepe clima temperata in sus, ninge cand e vara la noi. Mergi in Argentina, sau in Africa de sud, in toiul verii la noi, si ai sanse mari sa dai de zapada acolo. Pentru ca acolo e iarna. happy

| darrio2007 a răspuns:

Cati ani ai? Vara temperatura nu scade sub 0 grade ca sa se produca ninsoare. Ninsoarea este o ploaie congelată.

Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acestea sunt intrebări de copil de clasa 1 nu de femeie la 40 si de ani, astea trebuie sa le stii din scoală.

| Nistor_Irina_1974 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am zece ani, 40 de ani are mama

| octav005 a răspuns:

Pentru ca temperatura atmosferei este foarte rece sub 0 chiar si o grade.
fulgii de zapada de sus pana jos s-ar topi la o temperatura de primavara s-au vara.
dar la munte la altitudine mai mare, in varful muntelui ninge si vara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca iarna sunt temperaturi foarte scazute si atunci cand picaturile de ploaie fac contact cu frigul se transforma in fulgi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iarna, temperaturile din straturile atmosferei Pamantului sunt scazute, sub 0 grade Celsius, picaturile de ploaie ingheata. Astfel pe sol, ajung fulgii de nea. Ninge numai iarna si uneori prin martie. Daca prin documentare vezi ca ninge si in luna august, se intampla mai rar in zonele de o latitudine mai mare de 70 grade N sau S. Exemplu: Polul Nord, Nordul Rusiei, Nordul Canadei, Sudul Extrem (Antarctica).

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Acum vreo 50 de ani a nins in august deci mai se intampla si din astea. Primavara am apucat si eu cand a nins si nu o data. Poti sa te iei de cei care au creat anotimpurile laughing

| tpuuser999 a răspuns:

Ca sa se produca ninsoarea, trebuie ca temperatura aerului la o anumita distanta fata de sol sa fie sub 0 grade Celsius astfel incat picaturile de apa sa inghete. Acest lucru se intampla in general iarna si primavara.

| TabletaSB a răspuns:

Ninge cand ploua si temperatura este in jurul sau mai putin de 0 grade, ceea ce provoaca inghetarea picaturilor de apa. Astfel poate ninge oricand sunt indeplinite cele doua conditii de mai sus.

| Trandafir_Dan_Sebastian_1905 a răspuns:

Dilărul tău local e ca hai astăzi