| IulianDep a întrebat:

De ce se abureste sticla de termopan, e normal?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aburirea geamurilor este un fenomen normal: vaporii de apa din aer condenseaza pe suprafata rece (geamul). Problema este UMIDITATEA. Daca aceasta este crescuta, cantitatea de apa condensata pe suprafata geamului este si ea mare.
Asadar, verifica sursele de umiditate din aer. Daca obisnuiesti sa usuci haine in casa, ei bine, nici asta nu e de neglijat, cantitatea de apa rezultata e considerabila... sau daca obisnuiesti sa lasi aragazul deschis si cand nu il folosesti...

9 răspunsuri:
| MrBeanTeddyBear a răspuns:

Ciudat straight face al meu nu se abureste, doar daca suflu eu in el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De prost ce esti tu de ce crezi?!

| IulianDep explică:

Ei, stiu care e treaba cu umiditatea dar nu e cazul. Ma gandeam ca poate e sticla de vina. O sa verific.

regis
| regis a răspuns:

Nu e sticla de vina, explicatia data de DamnedCookie este corecta. Daca umiditatea in aer este prea ridicata, vaporii de apa vor condensa pe orice suprafata rece. Sticla termopanului este mai rece decat peretele, prin urmare va condensa acolo, ideea ca ar fi o problema de calitate este gresita.

| zetmada86 a răspuns:

Condensul pe partea din interiorul camerei e normal, dar daca se abureste intre cele doua foi de sticla e o problema, normal in interiorul termopanului se injecteaza azot sau alt gaz inert si nu aer, pentru ca aerul contine umezeala

| mami a răspuns:

Incearca sa aerisesti de 2 pe zi cel putin

| cristi202 a răspuns:

La termopan nu ar trebui sa apara abureala, daca te referi la abureala produsa intre cele doua sticle ale geamului (in exterior se intimpla la orice geam, fie termopan, fie nu). Doar daca e de f proasta calitate, sau daca s-a defectat intre timp (au aparut mici gaurele care transmit aerul impreuna cu vapori de apa intre cele doua geamuri).

| Angel0 a răspuns:

Cred ca nici unul dintre raspunsuri nu este complet.De temperatura punctului de roua ati auzit? Pune-ti o sticla de calitate 4 anotimpuri cu Ag de 26mm, creste temperatura masurata pe sticla cu citeva grade si ai scapat de condens in proportie de 90%.

| xXBernaXx a răspuns:

Bunabig grin sticla de termopan se abureste din cauza diferentei de temperatura...si cateodata e normal depinde si cat de mult sa aburitbig grin funda plsss