Sunt multi factori care intra in discutie, cand iti cumperi o casa.
Chiar daca bugetul iti permite orice varianta, trebuie sa te gandesti la multi factori:
- Actele de proprietate ale vanzatorului sunt in regula?
- Pentru ce durata iti cumperi casa?
- Cum sunt vecinii, cartierul?
- Cat de prietenoasa este casa, precum locul ei de amplasare, orientarea etc., pentru toti membrii familiei?
- Daca te muti in ea, cat de comod va putea fi pentru convietuirea familiei?
- Investitiile pentru reparatii /modernizari vor putea ridica valoarea imobilului? Peste un an vei putea vinde casa in castig?
... si mai sunt multe asemenea intrebari, dupa caz.
Eu mi-am cumparat casa in care locuiesc intamplator, dupa ce am vazut peste 20 si nu prea mi-au placut.
A mai durat cativa ani pana ce am adus-o in starea actuala, buna si pentru adanci batranete.
Asta e problema, ca nu se încadrează. Dacă alegem varianta 2, nu ne-am putea permite sa investim mai mult de 1000-1200 de euro lunar în reparații, ceea ce ar însemna că vreo 2-3 ani să locuim "pe șantier". Nu știu sigur dacă merita acest sacrificiu pentru avantajul de a nu avea vecini.
Deci pana la urma ai doar o varianta? Nu mai inteleg cu ce vrei ajutor. In tarile bogate nu o sa ai probleme cu vecinii, important este sa fi aproape de locul de munca(20-30km), ca in rest totul este perfect.
Ambele case sunt în cartierul pe care îl dorim, amplasarea este ok la amândouă. Aici sunt șanse mici de a avea probleme cu vecinii, dar totuși la o casa lipita in ambele părți nu ai atâta intimitate. Este ca un apartament pe doua nivele cu gradina în spate, dacă vrei.
GhidiuIoan întreabă: