Are dreptate mg. Nu poti face comparatii decat cunoscand macar volumul de aer care trebuie incalzit si cateva informatii minime cu privire la termoizolatie. Numarul de calorifere nu prea conteaza, mult mai importanta este puterea lor.
Eu am platit cel mai mult 450 ron in luna ianuarie, avand o centrala termica pe gaz Berreta Mynute de 24 kW, cu cronotermostat si robinet termostatat pe fiecare calorifer. Temperatura setata este de 21. 5 grade C, pe o suprafata de aprox. 120 mp, iar pe restul suprafetei utile (inca vreo 40 mp), temperatura este in jur de 10-12 grade.
Inaltimea casei este de 2. 6 m, iar peretii sunt ziditi din caramida porotherm 25 cm + polistiren 5 cm. Ar mai fi de mentionat suprafata vitrata foarte mare, fara rolete, precum si doua usi metalice la exterior (una simpla si una dubla), de a caror termoizolatie nu sunt foarte multumit. De asemenea, factura de gaz include si gatitul si apa calda, vara cand caldura e oprita platind cca. 50 RON.
Am de la eltim cazan de incalzire centrala pe lemne, cel mare
detalii www.eltim.ro
Raspunsul are doua variante pentru optiune.aDaca vrei sa fii comod si sa nu te preocupe problemele legate de lemne si mai ai si gazul la indemina pune pe gaz centrala si mai pune-i si un termostat de ambient care va porni centrala la temperatura care o vei stabili pentru locuinta. Daca nu ai oportunitatea gazelor si mai ai si virsta la care sa te poti lupta cu lemnele precum si loc de depozitare lmne iesi destul de bine si pe lemne.Asta daca pui la calcul autorizatii gaz proiect lucrari etc.care costa. Daca ai o izolatie remica buna o sa pui lemne de doua ori in 24 de ore. Fa posibilul si pune incalzirea prin pardoseala nu cu calorifere. O sa ma pomenesti de bine.Succes.Peter.
Intre centralele termice cu functionare pe gaz si cele pe lemn costurile mai mici sunt la cele pe lemn dar, exista un mare dezavantaj: trebuie sa te deranjezi sa incarci centrala cu lemne din 6 in 6 ore (poate si 8 ore). Centralele pe lemne nu pot face reglaj calitativ ca si cele pe gaze, ci numai cantitativ. Cea mai ieftina solutie d. p. d. v. al cheltuielilor si al confortului lunar (fara nici un deranj sa incarci la lemne) o reprezinta centralele cu functionare pe peleti, dar sunt cele mai scumpe (investitia se recupereaza in cativa ani). Daca vrei sa vezi cateva astfel de centrale: http://www.calorserv.ro/......-pe-peleti