Poate nu l-ai taiat, nu l-ai stropit etc.De malura nu am auzit ca vita de vie sa aiba aceasta boala.Malura este o boala a graului.Cel mai sigur probabil vitele tale nu au fost taiate si nu au avut apa.Desi poate ca a plouat poate ca nu a plouat atunci cind a trebuit.Vita de vie este o planta care nu necesita hrana foarte multa, sau sa-i zic asa bogata dar are nevoie de apa, din care cauza se cultiva in zona de deal si unde precipitatiile depasesc 600mm.Se cultiva si in zone secetoase dar in conditii de irgare.Ce spui tu de obicei se intimpla la soiul Muscat de Hamburg, este pentru prima oara cind aud ca Afuz Ali face asa boabe mici.Dar acele boabe sint foarte dulci si la soiul muscat de hamburg foarte aromate.Mai da ceva detalii.Mai ai si alte vite prin preajma sau doar alea sint singurele.Nu mai stiu sigur, dar pot verifica sa vad daca Afuz Ali este un soi autofertil si foarte bun polenizator.Nu stiu daca intelegi ce vorbesc, dar de ex daca ai cultiva soiul Muscat de Hambur singur asa fara ca prin preajma lui sa mai fie si alte soiuri sau vite niciodata nu o sa faca struguri, pentru ca este steril.Deci la tine daca ai taiat, daca apa au avut, atunci asta poate fi singura cauza, ca soiul sa nu fie complet daca putem sa-i spunem asa autofertil, deci are cumva nevolie de alte vite cu care sa se polenizeze. Daca chiar vrei sa afli sigur sau daca nu ai gasit un raspuns pina acum spune si verific eu daca nu ai unde sa o faci tu, cum este soiul asta.
Uite asa ce am gasit este ca atunci cind infloreste are nevloie de temperature mari de 18-20 de grade sa poate lega bine.O alta chestie este la taieri, mugurii fertili sunt situati spre mijlocul coardei intre ochii 7-15, insa fertilitatea maxima se evidentiaza intre ochii 10-15.Asta asa ce mai imi aduc aminte, dar cel mai important este daca e autofertil si uite asta deja ma depaseste, am uitat, asta e.Dar la viteloe pentru masa taierile se fac nitel mai diferit decit la cele pentru vin.Adica coardele trebuie lasate ceva mai lungi.
Anul acesta incearca sa mai tai din struguri si ai sa vezi ca daca lasi putini acestia se vor dezvolta mult mai bine.