| VIKZ a întrebat:

Din ce e mai bine sa construim o casa?
Caramida plina
Caramida eficienta cu goluri
BCA
?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Desi am optat pentru caramida eficienta, recomand tuturor BCA, fiindca este superior caramizii din toate punctele de vedere, singurul dezavantaj fiind portanta mai scazuta. Cum insa rezistenta o da betonul armat, acest dezavantaj ramane unul pur teoretic.
BCA-ul este un izolator termic mai bun decat caramida eficienta, care la randul ei este mai buna decat caramida plina. Deci vara va fi mai racoare si iarna mai cald decat intr-o casa de caramida. In plus este mai usor, se pune in opera fara pierderi, consumul de mortar si de tencuiala este minim, se pot usor trage instalatiile ingropate, ulterior se fixeaza foarte usor in dibluri orice obiect, nu face igrasie etc.

| Rodicanegrescu a răspuns (pentru regis):

Din cate stiu eu BCA nu prea e sanatos din cauza compozitiei.Nici nu stiu daca se mai fabrica.Parerea mea e ca mult mai bune sunt casele din caramida.In final e alegerea fiecaruia.

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Caramida plina este mai rezistenta, insa o casa solida se construieste pe structura de beton armat, portanta zidariei nemaifiind necesara. As mentiona totusi ca exista BCA care ofera si portanta pentru doua nivele.
In privinta prafului emanat, nu exista studii care sa ateste ca e cancerigen, doar discutii si pareri, pe care poate le-as lua in considerare daca cineva imi va explica cum trece acest praf prin tencuiala si finisaje.
Iar faptul ca BCA absoarbe umezeala eu il trec la argumente pro. Umezeala din aer constituie un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor, de aceea trebuie tinuta sub control. Si pentru a mentine umiditatea optima in incaperi este mult mai simplu sa compensezi lipsa decat sa elimini surplusul.

| cristi202 a răspuns:

Din cele enumerate de tine, as alege BCA, pentru ca absoarbe umiditatea din pereti f bine.
Insa daca ar fi sa aleg eu, as alege lemnul ca material de constructie. E si mai ieftin, dar si ca rezistenta mecanica, e mult mai bun ca betonul sau orice altceva. Daca va fi sa fie un cutremur, as vrea sa ma prinda intr-o casa de lemn.

| Reek54 a răspuns:

Daca vrei sa fie mai calduroasa din caramida plina.
Daca vrei sa fie mai rezistenta si mai racoroasa BCA.

| Rodicanegrescu a răspuns (pentru Reek54):

Asa este, caramida plina confera cea mai mare rezistenta si de asemenea casa este calduroasa.E bine de folositi o caramida rezistenta, mai ales in zonele seismice. Aici gasiti una din cele mai rezistente caramizi http://www.ceramconstruct.ro/index.php?id_menu=34&item_id=453&lang=ro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna ziua,

Sumte un birou de arhitectura format din membri tineri si pasionati si profesionisti.
Va invitam sa intrati pe site-ul nostru: www.dtsp.ro
Va oferim servicii complete ce cuprind: faza de concept a proiectului, obtinerea autorizatiei de constructie si asistenta pe santier.

Pentru orice intrebare, ne puteti contacta astfel:

office@dtsp.ro
0726114958

Cu stima,

echipa DTSP architects

| Rodicanegrescu a răspuns:

Cred ca cea mai buna solutie este caramida eficienta. Puteti gasi maimulte informatii aici http://www.ceramconstruct.ro/

| 2PacKilluminati a răspuns:

Niciuna nici alta.cea mai buna e caramida de plumb.

| AAlleexxx a răspuns:

Eu am bca si e rezistenat, recunosc iarna trebuie caldura mai mult da vara e perfect, daca iti faci si o teracota care sa incalzeasca prin lemne iesi super bine

| Lolobrunetu a răspuns:

Caramida plina e mai rezistenta...iar BCA-ul e mai ieftinbig grin

| jiohn a răspuns:

Caramida e mai rezistenta ca bca de 10 ori daca vrei caldura ia-ti bca dar de bca nu se tine tencuiala cum se tine de caramida eu mi-am facut casa din caramida cu goluriwinking

| Bosoteanu_Viorel_1965 a răspuns:

Arhitect Bosoteanu Viorel tel. 0731512864; 0767289108; 0741391346
Caramida plina este cea mai buna! Asigura o mare rezistenta constructiei
Caramida cu goluri este eficienta termic!
BCA-ul nu are rezistenta! Nu se mai foloseste nici la izolatii termice!
Absoarbe umezeala si praful emis de aceasta este cancerigen!