Depinde, in general peste capriori se monteaza o astereala de OSB, apoi o folie. Mai departe depinde de tipul invelitorii. In cazul sindrilei bituminoase, nu se mai pune nimic, ci direct sindrila, prinsa in cuie speciale. La tabla si tigla, peste folie se prinde un rand de rigle verticale, peste care se pun riglele orizontale, de care se va prinde tabla sau peste care se vor aseza tiglele. La imbinari se folosesc elemente specifice pentru etansare (coame, dolii, paravanturi) si suplimentar se pot mota si alte accesorii: aerisiri, opritoare de zapada, borduri samd.
Acesta este intr-un fel "sistemul standard", in practica se foloseste adesea scandura in loc de OSB pentru astereala, sau chiar se renunta complet la aceasta, montandu-se sipci orizontale direct peste capriori. Altii renunta la sipcile orizontale sau la folia de protectie, realizand astfel o economie nesemnificativa, insa cu un impact major asupra eficientei si duratei de viata a acoperisului.
Optional acoperisul poate include si un strat de izolatie, constand intr-un strat de vata minerala intre capriori, insa este mai ieftin si mai eficient sa izolezi planseul ultimului nivel.
De obicei, sarpanta e din barne de lemn, apoi, pe barnele de lemn se pun scanduri pe care, dupa aceea, se pot pune diverse materiale: tabla, tigla, sindrila, acoperisuri moderne din materiale rezistente...Cam asa.
Nu mai tin minte exact am uitat cum ne predase la scoala
sarpanta
grinzi
corni
capriori
izolatie
asteriala
tigla, tabla
parca asa
S.C.HOLBAN ROOF S.R.L specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Izolare Acoperis. Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisuripremium.eu/
SC.HOLBAN ROOF S.R.L specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Izolare Acoperis. Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisuripremium.eu/
anonim_4396 întreabă:
tiby101 întreabă: