Normal ca trebuie pompa,apa de la retea nu are legatura cu apa ce o sa incalzesti tu cu panoul ala.
Acel panou,are un rezervor,plus pompa. Poate veni apa si prin cadere,dar asta daca ar fi ridicat la o inaltime destul de mare,dart tot nu va face fata,deci este nevoie de pompa.
Zic pentru ca am vazut o instalatie asa la fata locului,ba chiar am mers sus pe bloc,pentru ca apa nu mai venea,asa am constatat ca pompa nu mai baga,apa venea f incet,nu puteai sa faci un dus cu ea.
Motorul de la pompa avea condensatorul dus,asa ca a cui era aptk a sunat pe proprietar si a trimis ala pe careva sa repare.
Bine eu zic ce am vazut,asta in Cipru,acolo orice casa,aptm are asa ceva,pe acoperisuri vezi numai butoaie,rezervoare,instalatii de genul asta.
Cind cumperi panoul,banui ca ala vine cu toata instalatia,nu doara panou,panou ie singur doara daca sar defecta ala ce l-ai avea tu.
Iesi mai bine daca iei toata instalatia gramada,decat daca le cumperi separat,unde pui ca is si mai compatible decat de faci tu asa din piese.
Cam astea ar fi piesele de al instalatia asta,deci fara pompa nu cred sa mearga,poate cum am zis daca ai avea un rezervor f mare, dar trebuie si panou pe masura, si ridicat f sus, deasupra casei peste nivelul acoperisului.
Cel mai indicat este sa mergi la aia care vind astfel de instalatii si intrebi acolo, te lamuresc aia mai bine, poti intreba si alte chestii legate de instalatia asta.
Nu ai nevoie de pompă de ridicare presiune, ci de o pompă mică pentru circularea agentului termic prin panou apoi prin serpentina din boiler. Dacă aștepți să meargă doar prin convecție... pierzi timpul degeaba.
Nu ai nevoie de nimic
Doar pui boilarul si nimic altceva gata merge din prima.
Asa am si eu
Stau la bloc
Astia dadeau apa calda foarte rar si eu plateam fara nunar pe ceva pe ce nici nu prineam
Asa ca acum ni-am pus boilar si gata am apa calda non-stop
Daca apa este din retea si are suficienta presiune, nu mai ai nevoie de nimic.