Consumul nu depinde numai de suprafata, ci si de gradul de termoizolare al locuintei. Presupunand ca locuinta este foarte bine izolata iar centrala electrica va porni numai 10 minute la fiecare ora, intr-o luna se vor aduna 840 kWh. Vezi in factura cat e pretul kilowatului si inmulteste pentru a obtine o estimare, insa tine cont si de faptul ca pentru a functiona doar 10 minute intr-o ora termoizolatia trebuie sa fie foarte eficienta.
Costurile vor fi evident mult mai mari la o centrala electrica decat la o centrala pe lemne, avand insa avantajul comoditatii: lemnele trebuie taiate, crapate, depozitate, aprins focul, alimentat, curatata cenusa si funinginea. In plus nu le vei plati lunar, probabil vei cumpara o masina de lemne o data.
O solutie de compromis este centrala pe peleti, pentru detalii da un search pe google.
Later edit: costurile de initiale de instalare a centrale electrice nu justifica dupa mine investitia (centrala, calorifere, robinete termostatate, termostat de ambient, tevi, fitinguri, aerisitoare, accesorii de fixare, manopera de instalare). Aceeasi eficienta se poate obtine cu o cheltuiala mult mai mica, folosind cate un calorifer electric in fiecare incapere.
Hmm ti-am gasit un forum cu 27 de pagini de rasp. poate iti gasesti raspunsul pe aici.
http://www.misiuneacasa.ro/......wtopic.php
din ce am vazut o centrala electrica consuma cam 1000kwh e luna cea ce mie mi se pare destul de mult. O sa te rupa la factura.
Centrala electrica pe care o am este de tip epco - poloneza cu 3 trepte de incalzire de 2, 4, si 6 Kw. Daca casa nu este f. bine izolata consumul in raport cu pretul este f mare (cazul meu) ma duce la cca 1200-1400 lei / luna
Cauza KW de energie electrica este de 3 ori mai scump ca si Kw de gaze.
Este o anomalie - numai in Romania se poate asa ceva = hotie.