anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dragi prieteni, puteti sa-mi spune-ti un ierbicid cu care sa "starpesc" buruienile din curte? Si daca acum e timpul sa-l folosesc sau mai tarziu.Multumesc pentru ajutor. Cu prietenie. Corina

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu mai vorbiti prostii, nu este nicaieri in lume interzisa erbicidarea si cu atat mai putin in Romania, care daca nu ati aflat este in UE de vreo trei ani. Ca erbicidul este daunator, se poate discuta, unora poate nu le mai pasa insa de un litru, din moment ce se folosesc oricum cantitati incomensurabile in agricultura, de care in final tot noi, cei care ne dorim produse "de calitate" si aspectuoase suntem vinovati. Dar oricum, asta e o alta discutie.
In plus, exista si erbicide naturale, dadea cineva chiar pe TPU o reteta simpla: o solutie de apa, sapun si putin otet, cu care se pulverizeaza frunzele buruienilor. Sapunul are rolul de a face substanta lipicioasa pentru ca aceasta sa ramana pe frunze, iar otetul le va distruge, omorand astfel planta.
Un erbicid total care ataca inca inainte de rasarire este banala saramura (apa+sare), cu care se stropeste zona respectiva. In functie de concentratie, nicio planta nu va creste in zona astfel tratata, pentru o perioada mai lunga de timp.
Pentru erbicidarea selectiva (de exemplu in cazul gazonului sau a florilor), se gasesc substante chimice dedicate in magazinele de specialitate sau in hypermarketuri, la raionul "Gradina".

soothe
| soothe a răspuns:

Doamna Corina, scuzati insa pesticidele nu mai sunt la moda si sunt periculoase; cred ca in UE sunt interzise (ierbicidul intra in panza de apa freatica foarte repede si e mai periculos decat E-urile). Pe alte meleaguri, buruienile se scot cu mana, adica se prasesc. Serios! Sarut mana si spor la treaba!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intra pe "Casa-gradina.ro"

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dragi prieteni va multumesc, toate raspunsurile voastre m-au ajutat. Scuze ca nu am specificat ca doresc un ierbicid natural, intre timp am gasit o reteta: 1 lingura de otet, 1 lingura de sapun si 4 litri de apa fierbinte. Imi place foarte mult sa ingrijesc gradina, dar am protiuni de ex. in spatele casei care mi-ar lua foarte mult timp sa reusesc sa prasesc acele buruieni care dupa o ploaie cresc ca nebunele, in anii precedenti trebuia sa reiau acesasta operatiune de vreo 4 ori.

Sunteti minunati si cred ca impreuna putem demonstra ca un grup de necunoscuti, uniti doar de o dorinta de a ajuta, pot oferi o lectie de umanism celor care o cauta si nu o gasesc. Succes imens in tot ceea ce intreprindeti!