Eu nu mi-am schimbat becurile. Tot cu filament am pentru ca lumineaza mai puternic decat ledurile. Iar factura... tot mica e. Dar nu am aer conditionat sau altele din astea.
Nu becul emarele consumator.
Sunt unele becuri cade consuma mai mult curent alea de 100 dacă ști-_-
Da. Un bec clasic consuma 60-100 de watti și cele pe led până pe la 15 watti, 20 cele mai luminoase. Și se "ard" mai greu.
Da, este adevarat. Una este un bec cu filament de 60, 75 sau 100 de wati si alta unul cu led de 15 wati.
Consuma mai mult comparativ cu ce anume? Trebuie sa arati cu ce le compari.
Intre becurile incandescente ( filament ), cele fluorescente ( gaze ) si cele led,becurile led consuma cel mai putin, iar cele cu filament cel mai mult.
In viitor, ma refer la RO, pentru ca deja sunt tari unde nu mai gasesti becuri cu filament la magazine, deci in viitor toti oamenii vor folosi becuri led, indiferent ca vor sau nu, asta vor gasi la magazine, LED.
Daca iti vine factura mai mare la electricitate? Depinde cit timp folosesti acel bec cu filament, consuma cit scrie pe el, de puterea lui, vatt aia asta arata, consuma 60 v-ati pe ora, am dat un exemplu, daca becul este de 60wat si il tii aprins o ora.
Cineva spune pe aici, becurile cju led nu lumineaza mai bine dec it cele cu filament.
Greseste, becurile led pot face lumina mai multa, la un consum f mic, comparativ cu cele cu filament.
Poti alege tipul de bec, cit sa lumineze, ce fel de lumina sa dea, adica alba, mai galbuie, mai stiu eu cum.
Adevarat la inceputuri becurile astea LED ca si cele fluorescente dadeau o lumina sa-i zicem mai putin naturala, cele cu filament erau mai aproape de lumina naturala decat cele led sau cu gaze.
In ziua de azi, ledurile au evoluat si poti alege ce fel de lumina sa ai.
Daca de exemplu ai folosi un bec LED de 100-150 wat echivalentul celui cu filament, nu o sa poti sa stai in camera aia, o sa fei prea puternic.
Cel mai bun este sa gasesti un magazin, care are becuri expuse si tu le poti aprinde, scoti un bec,pui altul mai slab, mai puternic, vezi cum ti se pare lumina ca putere, vezi mai multe culori, la fel vezi care ti se pare tie mai linistitoare, etc.
Eu asa fac, adica faceam acum deja toti care trebuie sa schimbe bec,nu mai are alta optiune, pune led, asta e la magazin la vinzare.
Preturile is f mici, is la fel cum erau si la cele cu filament, cel putin acolo unde se gasesc numai becuri led.
Pretu mai depinde si de brand, iti recomand Philips, dupa mine is cele mai bune, dar mai sunt si alte branduri, tot f bune si mai ieftine ca ce am spus mai sus.
Concluzia? Viitorul este al becurilor cu led, asta e sigur, peste citiva ani, cele cu filament nu o sa se mai gaseasca asa de usor, nu or sa dispara, pot fi folosite in diverse aplicatii, dar la magazine pentru populatie nu cred ca or sa mai fie, pentru ca daca lumea no sa cumpere, intelegi tu.
UmbraDeVulpe întreabă:
anonim_4396 întreabă: