Am intalnit asemenea caz, cand apa a scurs de la un defect de teava de la etajul 3, dar a inundat apartamentul de la parter.
La blocuri, tevile trec intre etaje prin niste gauri lasate special pentru ele.
Daca la un nivel este scurgere de apa, atunci se prelinge pe tevi si coboara pana la ultimul nivel inferior, la care gaseste piedica. De regula, acest nivel este subsolul tehnic.
In cazul tau, probabil ai "aranjat" aceea gaura de trecere, umplandu-l cu ciment (greseala frecventa de "imbunatatire"). In acest caz, apa care se scurge de la nivel superior nu mai merge mai departe, ci se imprastie pe "dopul" de ciment, dupa care se infiltreaza la vecinul de jos, inundandu-i tavanul.
Solutia este simpla:
Deoarece astuparea gaurii pentru tevi se face (de regula) din cauza sozatoarelor care urca la etaj langa tevi, blocarea caii lor nu se face cu ciment, ci cu o plasa metalica mai groasa, cu gauri de 3-6mm. Prin gaurile unei asemenea plase nu pot urca soarecii, dar apa se poate scurge, fara sa inunde nivelul inferior.
Am patit asa ceva.
Ala de deasupra mea sustinea ca e de pe terasa blocului, la mine ud, la el si restul vecinilor de deasupra uscat.
Nici macar nu a fost de acord sa chem pe cineva sa-i verifice instalatia dar pana la urma a avut el o problema si asa s-a descoperit.
Problema era la o coloana de apa a carei "buba" era o idee sub nivelul podelei celui de sus.
Cheama pe cineva sa verifice.
Mai mult ca sigur ai patit la fel.
Da. căci între betoane sun fisuri din diverse motive, care fac să curgă bine apa de la 3 la 1, de exemplu, fără să se orpească la 2.
Da. căci între betoane sun fisuri din diverse motive, care fac să curgă bine apa de la 3 la 1, de exemplu, fără să se oprească la 2.