| mcrenma a întrebat:

Este adevarat ca plantele sunt vii si simt? Adica atunci cand rupi o frunza ele "simt" oarecum asta? As vrea sa aflu mai multe!

Răspuns Câştigător
| ina a răspuns:

Da, bineintles. Uite, am o planta in camera (are vreun metru) si daca pun o melodie ceva mai...sonora,rock sa zicem, parca s-ar misca.Adica danseaza, doar ca mult mai lent.Am intrebat-o si pe profesoara de biologie si a spus ca ele chiar simt ce le facem noi "pe din afara"

6 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Da, este adevarat ca plantele sunt vii si simt.Sunt fiinte, la fel ca noi si ca animalele.Traiesc si ele, mor si ele atunci cand le rupi.
Daca simt ceva atunci cand le rupi o frunza, nu stiu sigur, dar eu cred ca da...asa mi se pare logicthinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au un alt mod de a percepe lipsa frunzei si pe urma nu constientizeaza decat la modul fizic, o altfel de constientizare.

| Bishop a răspuns:

Da, este adevarat. sunt si ele niste fiinte, poate ai observat ca atunci cand rupi o frunza de la o floare/pom din locul unde s-a rupt iese un lichid incolor, se zice ca "plange".

| Jonsdottir a răspuns:

@bishop acel lichid se numeste "seva" sau "suc celular"winking

| tee a răspuns:

Plantele sunt organisme vii, dar nu au sistem nervos central, ceea ce nu le permite sa simta.
Este adevarat ca reactioneaza la anumiti stimuli care, imbunatatesc mediul in care traiesc sau inrautatesc aceste conditii. De exemplul razele Soarelui sunt benefice pentru anumite plante, dar dauneaza altor plante. Sau umiditatea, caldura etc. sau anumite sunete...
De obicei ruperea sau taierea unei parti dintr-o planta duce la intinerirea plantei...acum fiecare percepe reactiile unei plante cum crede...
Si dansul plantelor se poate datora vibratiilor ce le produce o melodie ceva mai sonora...

| denyy a răspuns:

Pot sa spun ca sunt vi ele simt iubirea noastra cand sunt trista ele ma fac fericitahappyhappyhappy

Întrebări similare