Calitatea apei din puturi lasa mult de dorit, in special datorita closeturilor, a dejectiilor de la animale, dar si de la folosirea irationala a ingrasamintelor si pesticidelor. Un foraj de adancime elimina aceste probleme, intrucat ce se infiltreaza in panza freatica, aflata la 1-5 metri de suprafata, nu se va infiltra la 70-100 de metri.
Nu trebuie sa verifici periodic calitatea apei, la un foraj de adancime aceasta e mult mai stabila, nu este influentata de ploi sau alti factori "externi", iar sursa nu va seca din faptul ca o folosesti tu. Orase intregi sunt alimentate din foraje de mare adancime, un singur consumator nu are cum sa epuizeze o astfel de sursa.
Daca te decizi sa forezi, duci apa la analize o singura data, daca e buna o poti folosi linistit toata viata.
Sa incep cu coada: sursa ta de apa va fi din stratul freatic. Putin probabil sa sece. Dar se poate intimpla daca este seceta si consum mare. Poate fi poluata pe traseu. Depinde de unde vine, pe linga ce trece (e ca un fel de riu subteran). Poate fi poluata sau nu. Si, da, daca faci putul, e bine sa verifici apa periodic. Nu poti sa stii ce "grangur" a decis sa-si deverseze reziduurile tocmai linga sursa ta de apa. La udatul gradinii nu conteaza daca e apa dura sau nu. Conteaza la gatit, baut, masina de spalat, etc.
Apropo de "deversat", poate sa fie si la 20 km in amonte iar tu sa nu stii.
Cel mai bun raspuns poti sa-l afli de la un laborator de analiza a apei, din judet, duci o proba de apa din put si primesti rezultatul.Respecte