Eu la colegiul tehnic unde am fost la orele de TIC din clasa a XII-ea lucram cu acest program https://www.youtube.com/watch?v=Kp6qLcn9HhI seamana mult cu alte programe Microsoft (power point, xel, paint etc.) dar daca ai rabdare si iti bati capul vei reusi sa realizezi ceea ce ti-ai propus sa faci. Daca nu te descurci intreaba pe unul din prietenii tai care se pricepe la mate-info si o sa te ajute asta doar in cazul in care nu ai mai lucrat pe acest program.
Autocad?!?!? Autocadul e cel putin pentru studenti, dar in general e folosit de profesionisti. Desigur ca exista si optiuni mult mai accesibile.
Sketchup. Nu stiu cum e acum, dar la primele lui versiuni, era un program foarte accesibil si amatorilor, usor de folosit pentru a face o construcite in 3d. Ce imi placea cel mai mult era ca iti dadea posibilitatea ca sa ai dintr-un punct, fie din constructie, fie din afara ei vedere in orice unghi a ceea ce era in jurul acelui punct.
Construirea unei case tine de un proiectant.
Aranjamentele ei tine de un designer.
Tu poate vrei sa le cunosti pe amandoua si nu este rau, dar cred ca este mai greu. Daca nu iti vor place nu o ma vrei sa mai auzi vreodata de ele si o sa te multumesti doar cu minecraft. :)
Poti incerca aplicatii gratuite. "Sweet home 3D" (sau altele) de aici poate te-ar putea ajuta:
https://www.software-ul-gratuit-descarcare.tehnomagazin.com/......ratuit.htm
Oricum ar fi, trebuie sa stii ca nu poti sa construiesti casa fara un proiectant autorizat; altfel va fi daramata. Proiectantul este reponsabil cu absolut totul: de la rezistenta pamantului pe care poate fi pusa casa, la materialele de constructie, si pana la alimentarile cu aer, apa, curent, gaze, canalizare, etc.
Mai mult de atat, proiectantul va sti si necesarul de materiale de constructie. El iti va face casa pe calculator, si tot el iti va spune si cat te costa. Daca mai are relatii si cu depozite de materiale de contructii (si nu cred ca nu are), scapi mai ieftin.
Graphisoft Archicad
Chief Architect
Autodesk Architecture
sau
Autodesk Revit (contine printre altele Revit Architecture si...
cel mai important, la produsele Autodesk ai o perioada de trial, numai buna sa iti poti modela locuinta )
sau pentru design interior (decorarea incaperilor):
Pro100
https://www.ecru.pl/en
Exista multe produse gratuite in aceasta arie, insa majoritatea sunt la nivel de gradinita, ori au o curba de invatare mult prea grea pentru un amator ce vrea sa isi schiteze intr-o ora locuinta cat mai detaliat.
Nu recomand neaparat, insa poti cu incredere incerca:
EasyHome Homestyler
https://www.homestyler.com/floorplan/
https://www.roomsketcher.com/home-design/home-design-software/
https://sourceforge.net/projects/sweethome3d/
PS: AutoCAD pentru modelarea unei case in 3D folosesti doar atunci cand vrei sa te sinucizi si nu stii cum.
(Pentru 2D, (adica vederea de sus) - e perfect. Insa din intrebarea ta reiese ca doresti sa obtii un model 3D)
https://goo.gl/images/TyPnSz
https://goo.gl/images/F1wTpz
Profesioniștii folosesc Archicad, Chief Architect, Nemetcheck Allplan sau Autodesk Revit (Revit Architecture) pentru modele de arhitectura 3D.
Eu n-am nici o problema cu Autocad-ul, am 8 ani de experienta (2d) în el, pot spune ca îl ador.
Dar modele de arhitectura nu ma chinui sa fac cu el pentru nimic în lume, dacă nu cumva e versiunea 2019 ( a primit modulul de arhitectura de la defunctul Autocad Architecture).
Sketchup ar fi varianta ideala, nu am lucrat deloc cu el, dar parca are un modul de arhitectura.
Cat despre Autocad,... La școala generala unde am terminat eu, o amarata de comuna, începând cu cls a 7 se face de 2 ani Draftsight, la TIC.
Asta ca să nu mai fie ispitiți de alte prostii, și sa învețe ceva util.
Se pare ca am cam ramas in urma . Cind am aflat eu de Autocad, acum vreo 10 ani, stiam ca e pentru arhitectura ceea ce e Photoshopul pentru fotografie. Studentii la arhitectura lucrau in Autocad pe atunci, stiu asta pentru ca am avut un prieten student la arhitectura, si mai imi povestea ce si cum facea pe acolo.