Întrebare recomandată | Maryyyaa a întrebat:

Heey. Cum pot scăpa de salcâmi?
Am băgat și buldo, dar tot cresc puieți, am încercat sa îi tai dar peste 2 săptămâni cresc la loc. Am înțeles ca nici erbicidul nu îi omoară de tot. Am auzit ca sarea amestecata cu bicarbonat i-ar omorî dar nu știu cantitățile, oare e bine dacă pun 3 sferturi oțet și un sfert bicarbonat?
Mulțumesc

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cresc cam repede in două săptămani.

| gabicoo a răspuns:

Cu TOTAL ai incercat?

| Cipi1212 a răspuns:

Salcâmul este ca o buruiană.

| eliancodrut a răspuns:

Sapa la radacina si pune soda caustica si ierbicid. Dar vezi ca salcamii au ramificatie de radacina tip rizom. Trebuie sa le distrigi si pe acelea.

| Lubeniță38900 a răspuns:

Încearcă să ari și după sa dai cu total

| AlexandraLeon a răspuns:

Eu am scapat doar prin erbicidari succesive in decursul a 2 ani. Foloseam un amestec de Total (pe baza de glyfosat) si SDMA (pentru dicotiledonate, adica plante cu frunza lata). Stropeam de fiecare data cand dadea lastari noi ce depaseau 30-40 cm. In cel de-al 3-lea an de pe o suprafata de 3000 mp doar in coltul spre vecin au mai dat lastari, in conditile in care la el inca sunt multi salcami mari pe teren.

| relian a răspuns (pentru AlexandraLeon):

Dicotiledoanate dupa cum le spune si numele DI deci doua, nicidecum dicotiledonat nu inseamna plante cu frunza lata asa cum spui sau crezi tu.
Plantele se impart in Mono, adica una singra si Di, adica doua cotile.Cotil se numeste tulpinita aia firava cand plantele rasar din pamint.

Deci o tulpinita cu o frunza -Monocotiledonate, sau cu doua frunze -Dicotiledonate.

Daca folosesti erbicid sistemi, adica care patrunde in sistemu circulator al plantelor, patrunde in seva lor si circula, ajunga in radacini si la revedere.
Daca plantele sunt foarte mari, ori arbori, se aplica de mai multe ori. Daca ai plante micute, le diastrigi cu o singura aplicare. Citesti pe erbicid cum se aplica, cand plantele au frunze cand nu-s foarte mari si dezvoltate, cititi instructiunile.
Dar si pe plantele mari, poti face mai multe tratamente si le omori, asa cum spui ca ai facut si tu.

Ma mira, salcimii cresc, sau invadeaza doar daca au umiditate, daca au apa in sol, permanent.
Daca nu au apa, nici sa vrei si nu cresc laughing dar in zone cu umiditate in sol cresc, nu mai scapi de ei.
In locul de orgine, adica in America, este vazuta ca o planta invadatoare, dar daca o duci undeva unde ploua mai rar, trebuie tu sa uzi copacu sa poata supravietui, altfel se usuca.

In RO unde am stat, sunt salcimi si pe marginea soselei, dar nu se inmultesc deloc, absolut deloc, nici din seminte, nici din radacini, pentru ca ploua rar, rezista cei plantati, dar nu vezi urma de puiet in jur, pentru ca acolo nu iriga nimeni, doar ce ploua de sus, iar apa aia nu este suficienta ca salcimul sa devina planta invadatoare.

| adrian87n a răspuns:

Au innebunit salcamii, de atata primavara...