| Marius19980 a întrebat:

Hei, dacă îmi iau aer condiționat, cu montare inclusă (eu as vrea sa-l iau de pe altex/media galaxy/flanco), credeți ca o sa îmi rămână un spațiu între furtunul de la aer (sau nu știu exact cum sa pune) și între perete? Sau gaura este fixa?

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Orice gaură este fixă. Va trebui reparat pe langa ea dupa ce va fi montat AC-ul. Spatiu nu ramane pentru ca va fi pe langa perete pana la aparatul interior. Nu se baga niciodata acele furtune prin perete, vor fi izolate cu banda PVC.
E bine sa il montezi cat mai aproape de unitatea exterioara, pentru a te incadra in acei 3 metri, pentru a nu plati in plus de cat prevede montajul.
Iti recomand sa nu accepti montajul de la magazinul de unde il cumperi(de la Altex l-am luat eu acum trei ani), pentru ca nu se vor incadra in acele cinci zile asa cum ti se va spune.
La mine au venit dupa 2 saptamani.

| Marius19980 explică (pentru darrio2007):

îmi poți recomanda o companie buna de montare dacă știi? și cum se procedează dacă vreau sa îl pun la etajul casei?

| darrio2007 a răspuns (pentru Marius19980):

Nu am cum sa iti recomand decat daca esti din orasul meu, Braila.

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Adica vrei sa mai treci ceva prin gaura aia? Ea se da de 65 mm, dar sunt necesari vreo 50 mm, se mai poate inghesui un cablu pe acolo, daca e nevoie. Daca dimpotriva, te deranjeaza ca ramane putin spatiu, el se poate infunda, cu putina spuma, cu silicon, cu un adeziv samd.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De obicei furtunul țeava aerului vine pe lîngă perete si in zid se face o gaura unde iese țeava care vine conectata la agregat, si da gaura aceea se poate umple cu spumă poliuretanica sa nu fie iarna frig in balcon.

| relian a răspuns:

Aparatul ala de aer conditionat ce vrei tu sa pui, nu au furtune de aer, nu exista furtune de aer la mini split.
Normal ca ramaine spatiu, dar se pune spuma, cel putin la exterior, ori se poate baga un silicon ceva care sa izoleze

Tu vorbesti despre tevile de freon, teava de dren si cablurile elctrice care merge afara la unitatea de afara.
Alea nu-s tevi de aer.
Intreaba si tu pe aici care fac instalarea cine pune spuna, sau silicon acolo, intrebi cand te duci la aia ce instaleaza, asta inainte sa cumperi, sa stii sai saluti din mers daca iti lasa asa zidu darimat sau jobu facut aiurea.

A mai fost cineva pe aici la care xcei care instalese iau gaurit zidurile si nau reparat ei, au zis ca nu-i treaba loc laughing desi ei gaurise.

Cind cineva vine sa iti faca ceva acasa, trebuie sa lase lucrurile asa cum le-au gasit cand au venit.Nui el zidar sau mai stiu eu ce, dar erste responsabilitatea lor sa repare.

Daca cei care instaleaza dau gaura frumoasa, adica fara sa demoleze zidu ala laughing si la urma pleaca fara sa puna silicon, poti tu sa pui.
Cauti silicon la culoarea peretelui exterior si bagi tu acolo pe linga tevile lor.
Gaura nu-i fixa deloc, o sa vezi ce rahat or sa iti faca laughing Treb sa vorbesti cu ei inainte sa instaleze, asa cum am spus, le spui, intrebi, chestiile astea inainte, sa stii la ce sa te astepti.

| UserRo10 a răspuns:

Nu inteleg intrebarea. In functie de perete si din ce este facut gaura poate fi data in spatele aerului conditionat (si unitatea interioara sta lipita de perete) sau in lateral. Nu uita sa cumperi suporti pentru unitatea exterioara (de obicei nu vin in pachet)

| darrio2007 a răspuns (pentru UserRo10):

Vin la pachet acei suporti.