Nu prea functioneaza acele aparate.
Am auzit de o metoda noua, uleiul esential de menta; cica s-ar feri de mirosul ala.
Eu am doua variante functionale: muzica tare si placi de beton in toate camerele
Buna.Nu prea ii poti tine la distanta decat avand pisici prin jurul casei.In rest poti doar sa ii prinzi cu capcane.
Pentru a mentine soarecii la distanta se recomada montatul aparatului numit pisici sau motan, acesta face minuni mai ales daca nu este ingrasat artificial non stop cu hrana specifica
Daca stai la casa, ar trebuie sa ai o pisica, is f utile, tin sub control aceste rozatoare.
Aparatele daca ar fi facut ceva fii sigura ca nu ai mai fi vazut in comert capacane, otravuri si ce mai sunt.
Nu sunt bune de nimic acele aparate.
Ai două opțiuni:
1. Cumperi de la fitofarmacie otravă. Nu grâu din acela, e pistol cu apă. Ceri jeleuri, chiar arată ca niște jeleuri ambalate în hârtie, au și miros plăcut, ca să-i atragă. Problema este că riști să-ți moară prin galerii sau pe unde și-au făcut cuibul și te omoară mirosul.
2. Tot de la fitofarmacie, cumperi clei pentru șoareci. Este un adeziv ca un prenadez. Pui pe o placă mai grea, gen placă de faianță sau gresie (nu hârtie sau carton), pui și o momeală (brânză, cașcaval) și aștepți. Vin atrași de miros și rămân lipiți, fără să moară. Iei placa cu totul și o arunci, eventual repeți operația.
Cum stai la casa fara motani, eu am luat un motan bengal de mic cel m ai temut pradator de noapte doar ca nu are ce vina prin apartament, cand astia ies cu pitbulii afara eu ies cu motanul bengal il imbrac frumos de iarna