| Eugen993 a întrebat:

Hello happy

M-am mutat recent la casă și doresc să îmi instalez o stație de dedurizare a apei. Mi-am făcut separat un puț la o adâncime de 15 m pentru a duce apa din regenerare (dedurizator). Marele meu impediment este acela că distanța între puțul din care scot apa (18 m) și puțul în care duc saramura din dedurizator este de aproximativ 5-6 m între ele. Dedurizatorul face o dată pe lună această reciclare, deoarece suntem doar două persoane care îl folosim! Întrebarea mea este dacă o să îmi afecteze puțul din care scot apa pentru că din acea apă ud și grădina.

Mulțumesc, zi bună!

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde de debitul apei din put,
In caz de debit insuficient pentru udat, poti pune un rezervor sau bazin intermediar, in care sa aduni si apa pluviala (adunata de pe acoperis. Astfel, rezervorul se poate umple noaptea (si ziua, cand e disponibil) din fantana, precum si cu apa de ploaie (cand este).
Marimea rezervorului trebuie dimensionat astfel sa se poata aduna apa pentru cel putin 2 zie de udat (recomand udatul cu picurare, direct la radacini, fiindca consumul de apa este mai mic si udatul e mai eficient).

| Eugen993 explică (pentru Bula):

Apa pluviala se duce in put-ul unde duc si apa de la dedurizator reciclata! Dupa specificatiile dedurizatorului am undeva intre 90 - 130L de saramura scoasa.