Uite un link foarte util, in cazul, absurd, in care n-ai in casa nicio Carte de Bucate: www.google.ro
Uite aici ceva :
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/07/cum-faci-serbet.html
http://www.gustos.ro/......icios.html
http://articole.famouswhy.ro/cum_se_prepara_serbeturile/
Numai bine!
Depinde fiecare om are gusturile lui...
Foloseste un kilogram de zahar la o jumatate de litru suc de fructe si putina apa. Stoarce fructele, pentru a obtine sucul. Apoi, amesteca sucul de fructe cu zaharul la foc mic, pana cand acesta din urma se topeste. Daca apare spuma la suprafata compozitiei, se inlatura usor. Se mai tine pe foc compozitia pentru ca aceasta sa se ingroase suficient de mult incat sa poata forma bobite (nici prea moi, nici prea tari), la contactul cu apa rece. Poti testa acest lucru punand putina compozitie intr-un recipient cu apa rece.
Oala se ia de pe foc si se acopera cu un prosop de bucatarie care a fost udat si apoi stors bine. Dupa ce compozitia se mai raceste putin, cand este calduta, se amesteca in ea intr-o singura directie, observand daca isi schimba culoarea. Ar trebui sa devina mata. La final, serbetul se toarna in borcane cu atentie, pentru a nu ramane goluri de aer.
O alta posibilitate de a face serbet clasic este ca, in loc sa pui in apa fiarta cu zahar fructele dorite (lamaie, vanilie etc), sa razi coaja acestora. Coaja rasa se pune intr-un saculet legat cu ata, care se scufunda in apa, pentru a se forma siropul gros.
Bafta
Http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/07/cum-faci-serbet.html(e foarte buna retea;))
Hobinca_Radu_1999 întreabă:
JockerStoica întreabă: