anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate recomanda cineva o colutie de izolare fonica a unui planseu de lemn la o mansarda. Am la discpozitie 6 cm in care trebuie sa cuprind si pardoseala din dudumea de lemn de minim 2 cm, si riglele de egalizare dispuse la minim 50 de cm una de alta. Doresc materiale pe care le gasesc pe piata romineasca si eventuale solutii ingenioase de executie.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Nu am inteles mare lucru. Este vorba despre planseul dinspre parter si mansarda, care este finalizat, doar ca trebuie sa montezi dusumeaua, avand la dispozitie o inaltime maxima de 6 cm, din care 2 cm grosimea podelei?
Daca e asa, inseamna ca iti raman 4 cm, care vor reprezenta de fapt grosimea riglelor. O izolare fonica adevarata e greu de realizat pe aceasta grosime, insa poti monta niste placi de antifonare pentru parchet, pe care le poti gasi la orice magazin care comercializeaza parchet. Eu unul as renunta la riglele de egalizare si as proceda astfel:
- pe dusumeaua existenta as lipi polistiren extrudat
- peste polistiren placi de antifonare pentru parchet
- dusumeaua de scandura imbinata nut-feder cu adeziv de parchet, ulterior raschetata si lacuita.

3 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Solutie:inserarea între două mase (planşeu şi şapă) a unui strat elastic (vată minerală de sticlă, cauciuc). Astfel, se realizează o desolidarizare a elementelor componente ce duce la reducerea drastică a transmisiei prin structură. În situaţia foarte des întâlnită când nu se poate realiza o dală flotantă, o altă soluţie mai puţin performantă este plafonul fals acoperit cu vata minerala la cel de dedesuptul tau

| Selena a răspuns:

6 cm nu sunt suficienti pentru o buna izolare fonica, 5 cm are numai stratul de uzura, ti-ar trebui un minim de 15-16 cm.

| mircea a răspuns:

Nu vei obtine rezultate spectaculoase in asemenea conditii de spatiu, dar poti incerca cu placi de vata minerala groase de 5 cm, care se pot presa pana la cca. 4 cm. intinzi mai intai o folie de polietilena, asezi placile de vata presate usor una langa alta si unde trebuie decupezi cu un cutter, apoi peste placi pui iar polietilena.rosturile foliei este bine sa fie perpendiculare pe rosturile scandurii de dusumea. dusumeaua din scandura se prinde in cuie de 6 cm lungime, batute inclinat la cca. 70 grade, cand intr-o parte, cand in cealalta. din loc in loc, mai bati si cate un cui foarte inclinat incat sa strapunga doua scanduri, dar in dreptul riglelor. nu recomand vopsirea dusumelei pentru ca o saptamana dormiti la vecini. incercati poate ceva bio pe baza de apa care nu prea miroase mai mult de 1-2 zile. succes!