| Fildy6543 a întrebat:

Îmi puteți spune care tigăi sunt cele mai bune?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Nu am testat inca asa ceva personal : (strat ceramic, titanium, resistium), insa pe cele de fonta sau inox le recomanda orice cunoscator.

Cele cu strat ceramic acum castiga teren, peste 2-3 ani probabil o sa le vedem/gasim mult mai des prin toate magazinele de profil.

Eu folosesc una cu email, am gasit acum 2 ani in Romania la un magazin de cartier (nu se mai gasesc chiar pe toate gardurile, precum mai demult).

Iar pentru clatite, una cu teflon, insa nu am introdus nici un obiect in ea, o ung cu ulei cu pensula de bucatarie, si ca sa nu se prinda, o misc mereu.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cele cu coadă.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Aia a Bahmuţencei.
Sau, Opelurile. Merg de toti banii.

| Simpatic a răspuns:

Cele din teflon? Nu stiu si eu vreau sa aflu happy

| TheRealFantasy a răspuns (pentru Simpatic):

Teflon e pentru izolat filete la tevi (banda aia izoler alba, moale); cred ca voiai sa spui Tefal. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Mai bine te-ai informa...
Politetrafluoroetilena (C2F4)n (PTFE) este un polimer al tetrafluoroetilenei care are numeroase utilizări. Cel mai folosit nume este Teflon, introdus de firma DuPont, care a inventat acest produs

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Politetrafluoroetilen%C4%83

| Simpatic a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Razi aiurea daca nu ai idee, de ce oare te bagi, nu ai auzit in viata ta de tigaie din teflon?
Ca si Tefal le face asta e altceva, dar sa nu incurcam marca cu materialul.
https://www.emag.ro/......DC0JVBMBM/

| MaryMaria333 a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Da da da rolling on the floor Tefal. Si alea si iar bune!

| darrio2007 a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Tefal este marca, teflon este materialul.

| NLS a răspuns:

@TheRealFantasy
Tefal e una dintre multele firme ce produce tigai (de calitate).

Insa majoritatea au un strat antiaderent de teflon, care nu doar ca e nesanatos, insa se duce cam repede daca nu ai grija sa nu il zgarii cu ustensilele de bucatarie (mai ales cele de metal).

**************************
Mai nou au inceput sa apara materiale alternative pentru acel strat protector: strat ceramic, titanium, resistium, etc
O varianta la fel de buna sunt tigaile construite din fonta sau inox.

Cele cu strat protector din email sunt ok (nici cele mai sanatoase, insa nici nesanatoase), insa stratul se duce foarte repede, si ca atare trebuie schimbate foarte des.

Tigaile de cupru sunt ok doar daca nu sunt folosite des (adica zilnic...).

| TheRealFantasy a răspuns (pentru NLS):

Asa si, din toate astea tu ce recomanzi/folosesti?

| NLS a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Nu am testat inca asa ceva personal : (strat ceramic, titanium, resistium), insa pe cele de fonta sau inox le recomanda orice cunoscator.

Cele cu strat ceramic acum castiga teren, peste 2-3 ani probabil o sa le vedem/gasim mult mai des prin toate magazinele de profil.

Eu folosesc una cu email, am gasit acum 2 ani in Romania la un magazin de cartier (nu se mai gasesc chiar pe toate gardurile, precum mai demult).

Iar pentru clatite, una cu teflon, insa nu am introdus nici un obiect in ea, o ung cu ulei cu pensula de bucatarie, si ca sa nu se prinda, o misc mereu.

| MaryMaria333 a răspuns:

Oale, tigai, indiferent ce or fi, sa nu iti iei de'alea cu fundul subtire, ca alea is cele mai rele. Sa fie una mai groasa si rezistenta.

| Reghqen a răspuns:

Alea din teflon sunt cele mai bune!

| PeeWee96 a răspuns:

Tefal,ce te-ai face fără el laughing laughing
Puțină caterincă nu strică laughing