| adreanse a întrebat:

In cat timp pot sa termin o camera de 3 m patrati de vopsit cu lavabila plus dat cu amorsa inainte? si ce as putea sa pun pe jos ca sa nu stric parchetul?

5 răspunsuri:
| raul95b a răspuns:

De curand am vopsit si eu una cam asa...Prima data dai cu amorsa si trebuie lasat sa se usuce.Iar cu lavabila e nevoie sa dai de vreo doua ori ca sa prinda bine.Pe jos ai putea pune nailone sau cartoane.La timp as putea spune cam 7-8 ore

| JohnnyBi a răspuns:

3mp? e camara? amorsa cu trafaletele o dai in 15 minute maxim si in 30 de min se usuca. daca e cald in camera in 15-20 de minute se usuca (se observa diferenta de culoare uscat-umed). lavabila la 3mp (o camara, cred ca nu stii ce sunt aia 3mp) o dai in 20 de minute (caz in care nu ai mai folosit trafaletele si esti novice cu el). oricat de mare ar fi camera, la 20-25grade in camera (sa nu fie umezeala ridicata), dai amorsa + asteptare sa se usuce + lavabil + asteptare 3-4 ore + ultima mana de lavabil cam in 6 ore. daca vrei doar o mana de lavabil data scade 3-4 ore. cam in 2 ore esti gata amorsa + 1 strat lavabil. asteapta pana amorsa intra in perete si se usuca altfel iti cade lavabilul in cap. ca sa nu strici parchetul foloseste folii de plastic, se gasesc la hipermarcheturile in domeniu (dedeman, bricostore) si e cam 5 ron o folie de 5x5. poti sa nu pui nimic, amorsa se spala cu mopul cu pronto si lavabilul se ia cu buretele, dar s-ar putea sa ii iei luciul. daca nu poti lua o folie pune niste fete de pat/masa ceva textil dar mai grosut. printr-un material precum un tricou simplu amorsa se scurge si tot ajunge pe parchet. mai poti folosi ziare, dar sunt mai greu de tinut pe loc (cu scoci rezolvi si asta)

| vioreld a răspuns:

Exista pe piata ca un fel de banda izoliera decat ca este de hartie cu o cantitate foarte mica de lipici ca sa nu ramana pe ce este pus, eu am luat, dar nu stiu cum ii zice, este o rola ca de scoci decat ca este mare, este hartie alba cu putin lipici si am lipit. si gata...nici o picatura cazuta pe parchet...
du-te la magazin si explica-le...ei vor sti despre ce este vorba si stie si cum ii zice...

| alessia5158 a răspuns:

1. Daca nu trebuie gletuita : in mai putin de o zi daca esti mester, in doua daca esti amator
2. folie groasa de plastic lipita pe margine de parchet ( se gaseste la kg in orice magazin gen Baumax, Praktiker, Dedeman)

| cristi202 a răspuns:

Pe jos pui folie de plastic, gasesti oriunde, de orice fel de dimensiune, deci si pentru camera ta, si la plinta parchetului prinzi cu banda adeziva, ca sa nu se miste din loc.
Timp de executie: o zi, amorsa - aprox 15-30 min, dupa care 5-6 ore se sta pentru uscare (se poate usca mai repede, dar e bine sa fii sigur ca peretele e complet uscat), iar apoi se da primul strat de lavabil- aprox. 2 ore, iar dupa aceea, daca au trecut 2 ore de cind ai inceput, o iei de unde ai inceput din nou pentru al doilea strat si mergi cum ai dat si primul strat - la majoritatea lavabilelor al doilea strat poate fi dat dupa aprox. 2 ore de la primul (scrie pe cutie exact timpul in care poate fi dat al doilea strat), astfel incit, daca te scoli de dimineata, seara poti sa ai camera terminata, si intre timp sa mai faci si altceva.