| karlalov a întrebat:

Insist cu intrebarea mea de ieri deoarece inca nu am primit un raspuns concret! cat m-ar costa sa fac structura unei case de 150mp, 80mp parter si 70mp etaj, la parter bucatarie baie salon, etaj 2 dormitoare si baie, precizez ca e in mediul rural undeva pe langa tg. mures, m-ar interesa preturile indiferent de materiale, daca se pot da mai multe exemple ar fi perfect. multumesc anticipat :?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Ce intelegi prin structura? Hai sa o luam pe etape, bineinteles costurile fiind absolut estimative:
- fundatie si instalatiile aferente - 5000 euro
- zidarie cu structura de rezistenta+acoperis 20. 000 euro
- tamplarie+instalatii+tencuieli, inclusiv izolatii si zugraveli - 20. 000 euro.
- gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare samd - 5000 de euro
Sumele sunt estimate la o calitate buna a materialelor, fara a utiliza insa produse premium. In special in cazul finisajelor, utilizand produse de lux costul final va fi mult diferit. Sunt de exemplu cazi de baie sau cabine de dus la preturi de ordinul miilor de euro, nu le-am luat pe acestea in considerare, dar nici "chinezismele".
Pana se ajunge la finisaje si dotari, costurile nu difera semnificativ in functie de tipul materialelor folosite. Cimentul e tot ciment, nisipul la fel, caramida este ceva mai ieftina decat BCA-ul, dar se compenseaza prin mortar, sparturi si structura de rezistenta. Lemnul e o pacaleala, nu vei iesi deloc mai ieftin, castigi doar la timp, ca nu necesita timp de uscare (desi cu o organizare buna se pot face alte lucrari intre timp). La acoperis, principalele alternative sunt tigla, sindrila bituminoasa sau tabla, indiferent de alegere se va ajunge in final la acelasi pret, diferentele compensandu-se prin manopera si materialele auxiliare folosite.
La capitolul recomandari, eu am folosit caramida pentru zidarie, dar recomand tuturor BCA-ul, pentru ca e un izolator mai bun (de cca 3 ori). La acoperis am folosit sindrila bituminoasa, pe care o recomand tuturor, avand avantajele greutatii mult reduse fata de tigla si a unei inchideri perfecte, foarte importanta cand bate vantul sau cand e zapada. Este un izolator mai bun decat tigla si nu acumuleaza caldura vara. Fata de tabla are avantajul ca nu face condens si nu este atat de galagioasa cand ploua, amanunt important atunci cand dormitoarele sunt in mansarda. In plus multitudinea de forme si culori permite obtinerea unui aspect estetic deosebit, fara a influenta semnificativ costurile.

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

@alinsov - de ce TREBUIA eu sa precizez asta? Crezi ca este asa, precizeaza tu, eu ii spun omului ce consider eu ca este corect si necesar. Iar faptul ca BCA-ul nu este portant nu te impiedica sa torni stalpii dupa ce ai cladit zidul, ba chiar eu recomand aceasta metoda.
Oricum, portanta nu se refera la modul in care se executa structura de rezistenta, nici la rezistenta la cutremur, ci la faptul ca poate fi pus in opera fara o structura de rezistenta, bineinteles respectand anumite normative. Altfel spus, caramida poate fi cladita fara stalpi, in timp ce BCA-ul nu.
Si pentru ca stiu ca voi fi gresit inteles, mentionez ca eu mi-am construit casa pe caramida cu stalpi de beton.

| mami a răspuns:

In jur de 30000 EU la care mai adaugi proiectul cu toate aprobarile necesare
organizare santier
proiectele apa canal energie electrica
usi geamuri
apoi urmeaza instalatia- baie bucatarie
si mobilarea casei

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Buna karlalov,
Nu sunt constructor, asa ca nu pot sa-ti dau un raspuns concret, s-ar putea sa nu fie constructori pe TPU ori sa nu intre acum pe site. Ti-am vazut intrebarea si iti dau un sfat: cel mai bine este sa intrebi la mai multe firme de constructii din zona ta, ori la mesteri cu echipe de constructii, acestia o sa-ti poata da un raspuns corect si o sa alegi ce-i mai convenabil pentru tine. Succes si numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Undeva la vreo 15000 euro, daca nu ma insel, depinde ce fel de materiale vrei sa bagi, cu cat lucreaza mesterii in zona voastra, poate si 20000, parerea mea.consulta un mester de case

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viziteaza www.aleconprod.com si o sa afli preturile

| alinsov a răspuns:

Regis trebuia sa-i specifici si ca bca-ul nu este portant si ca in cazul folosirii pentru pereti a bca-ului se face structura in cadre iar golurile se umplu cu bca si nu ca in cazul constructiilor normale unde se ridica peretii si abia apoi se toarna stalpii. portant adica in cazul unui cutremur bca-ul nu are aceeasi rezistenta ca si caramida, asadar si metoda de constructie este diferita.

| karlalov explică:

Multumesc frumos regis