| Ensiferum a întrebat:

Intrebare urgenta :
Cum se ia folia de pe termopane, au fost montate si au ramas cu folia pe ele 2 ani, nu reusesc nicicum sa dau folia jos e ca vopseaua nu merge nici cu varful de cutit. Dau funda si o lada de bere da ca functioneazahee hee

Răspuns Câştigător
| Çõяÿηą a răspuns:

1-exista in magazinele de bricolaj (practiker, bricostore, etc.) un fel de racaitoare, cu lama de cutter, seamana cu un cutit din acela de curatat legumele; este special pentru curatarea autocolantelor de pe suprafete netede, nu zgarie deloc
2-mai puteti incerca sa incalziti suprafata foliei cu un uscator de par, astfel incat adezivul dintre geam si folie sa se inmoaie si sa poata fi dezlipita folia de pe geam; eventual va puteti ajuta de o ustensila de bucatarie, facuta din lemn, cea care seamana cu o paleta cu muchia tesita
3-Se gaseste un spray mic W40 pe la magazinele de specialitate.In general este folosit pentru suruburile care au ruginit si sunt blocate. Este excelent pentru curatat aceasta folie de pe profilele termopan.

3 răspunsuri:
| stlucian a răspuns:

Incearca cu feonul sa incalzesti bine apoi daca ramane adeziv cu tix sau praf de curatat. Daca merge astept lada de bere big grin.Totusi 2 ani e cam mult. FARA CUTIT ca lasa urme care se inegresc in timp.

| stlucian a răspuns (pentru stlucian):

P.S.ultima varianta, sa intrebati la un producator de stickere si autocolante sau chiar la furnizorul de termopane/geamuri, daca exista o substanta sau un dispozitiv, speciale pentru inalturarea acestei folii

| jawbreaker a răspuns:

Eu am dat cu steamer-ul. Are presiune și aburi fierbinți. E puțină chinuială dar iese treaba frumos, fără zgârieturi. L-am găsit în Selgros și l-am luat special pentru asta, am dat cu el și folia de pe ușa garajului.

Întrebări similare