Unele plante da ... insa depinde si de floare, eu imi tin plantele in pivnita, acolo nu e nici frig, nici cald si se mentin pana la primavara... am avut o planta care a degerat de tot si la primavara si-a revenit si a inflorit
Daca au tulpina lemnoasa si sunt destul de mature isi revin, si se fac chiar mai frumoase.
Plantele pe care le mentionezi nu-si mai revin, mai ales ca ele nu sunt specifice zonei temperat-continentale in care traim noi, ci climei mediteraneene.
Da sigur pentru ca este iarna si este ca un strat protector, iar primavara isi revin la normal ca un fel de,, hibernare"!
Nu mai ai sanse! ce e mort, mort ramane(e valabil in mai multe domenii). oricum salveaza-le pe celelalte sanatoase!
Daca sunt degerate numai frunzele, ea isi va reveni la norma li va inflori dar trebuie sa o tii la caldura pana la primavara dar ai grija. Tina floarea de la frig in locuri din ce in ce mai calde, nu o aduce direct la caldure deoarece va avea un soc hipotermic si nu stiu daca o mai poti salva atunci.
Ficusul e mai sensibil. Ai grija de el. Daca mai ai vreunul sau daca isi mai revine ( daca e inghetat ) spalal de praf pe frunze cu bere. E eficienta. Eu ii fac asa ficusului meu si ii place. Inca un sfat : daca ii cad frunzele incearca si ingrijeste-l in asa fel incat sa nu ii mai cada frunzele deoarece ii cresc destul de greu altele si risti sa ramana fara frunze. Sper ca te-am ajutat. Pa-pa :*