| NoisyLight a întrebat:

La anul vreau să imi fac o casă tip canadian, din panouri SIP. Din păcate am găsit doar o firmă pe net, iar eu nu vreau să pun toate ouăle în același coș. Ce firme constructoare în domeniul ăsta cunoașteți? Mulțumesc.

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu stiu vreo firma de acest gen, dar ma intreb de ce ai alege o astfel de soluție.

| NoisyLight explică (pentru regis):

Am ales soluția asta din trei motive:
- timp extrem de scurt al execuției.
- indice transfer termic extrem de redus.
- rezistență la șocuri.
Lucrez în domeniul HVAC de mult timp. La începutul acestui an am avut ocazia să fac service acasă la cineva, iar casa era construită din panouri SIP. Costurile pentru climatizare erau foarte reduse. Tipul adusese o firmă din Franța pentru construirea casei, dar eu nu-mi permit.

| regis a răspuns (pentru NoisyLight):

Nu mi se pare timpul foarte redus. O casa din BCA se cladeste in doua zile pana la centura, centura in doua zile, plus cateva pentru intarire... Sa zicem 3 saptamani.
Transferul termic este destul de redus si la BCA, dar se poate suplimenta cu polistiren. Rezistenta la socuri este cel putin la fel de mare.
Doar ca in final ai o casa solida, cu o valoare de piata superioara, la un cost mai mic.

Este adevărat. Numai că aici este vorba despre un sistem de tip lego.
Fără fundație clasică, ci pe piloni.
90 mp, doar parter, iar instalațiile le fac eu. Durează cam 5 zile din momentul intrării camioanelor pe teren. Am studiat intens problema și ies mult în avantaj. Mai lipsește o firmă din România. happy

| regis a răspuns (pentru NoisyLight):

Probabil la fundatia pe piloni vei iesi mai ieftin cu un 2000 de euro, pe care ii dai in plus la manopera, ca inteleg ca nu prea e concurenta.
Sunt de acord si ca in 5 zile e gata doar ca inainte de asta mai astepti cateva saptamani prefabricarea. Pe zidarie, doar parter, ar fi gata tot in 5, fara prefabricare. Instalatiile sunt identice, le loti facd tot singur. M-as bucura sa ai dreptate cu acel "mult in avantaj", dar iti spun ca eu am luat in calcul varianta la un moment dat varianta unei case cu structura de lemn, dar cand am pus-o pe hartie cu constructorul iesea foarte scump, casa avand aceeasi fundatie (in cazul meu, neluand in calcul pilonii), acelasi acoperis, aceeasi tamplarie, aceleasi finisaje... practic diferența era zidaria, care atunci a costat vreo 3000 de euro, plus structura de rezistență, care sa fi fost vreo 1000. Chiar luand peretii gratis, suma maxima pe care o puteam economisi era 4000... Dar in final, pe banii tai tu stii sa calculezi cel mai bine. happy
Bafta!

Să fie. happy

| Batmanel a răspuns:

Te referi la producator? Ca forme de montaj/constructii am gasit gramada doar cu un singur search. Te poti orienta si prin regiunea EU, cost 1000euro daca tirul vine gol in tara sau peste 2000 daca vine expres pentru tine, asta daca o ridici tu, ca daca optezi pentru montare o sa te coste gramada de adus echipa.

| NoisyLight explică (pentru Batmanel):

Mă refer la firme de proiectare și montaj kit casă. Din ăia pârâți am găsit și eu o grămadă, cu portofoliu zero.