Consumi cand vrei, ala ramane in vin.Este de fapt bioxid de sulf. Daca oamenii vad vin din comert,aaaa nu-i bun,fac eu acasa nu pun chimicale,ala din comert are sulf,cam asa discuta omu.
Dar vinobran pun,care este de fapt acelasi lucru,doar ca suna parca a altceva suna pentru ca este un produs sarbesc,e diferenta doara de cuvant.
Deci asta ajuta doara sa conserve vinul,adica sa nu se imbolnaveasca,sa nu plece iar in fermentatie daca mai sunt drojdii nefermentate.
Bioxid de sulf are vinul si el natural, atunci cand mustul fermenteaza se obine si bioxid de sulf, doar ca in cantitate f mica, acea cantitate nu reuseste sa mentina vinul prea mult timp, ori sa il fereasca de boli etc.
De aceea se adauga pana la o anumita concetratie in vin, dupa care poti lasa vinu si o saptamana in pahar pe masa ca nu va pati nimic.
Bioxidul de sulf este un produs natural.Recomand sa pui minim cat se cere, daca pui prea mult iti va da o senzatie de gura uscata dupa ce bei sau la cateva ore.
Poti bea si dupa o zi doua ce ai tratat vinul.
Am vazut unia spun ca ajuta la lipezirea vinului, nici pomeneala, tu trebuie sa faci alt tratament pentru limpezire, deci produsul asta se pune la un vin lipede deja.
ralucatgre întreabă: