| lilit a întrebat:

La ce adancime se planteaza semintele de panselute? Si din ce e format compostul in care se insamanteaza panselutele? Pamant normal si mranita e suficient?

5 răspunsuri:
| andrei90tm a răspuns:

Hmmmmm
cred că 3-4-5 centimetri sunt destui

dacă panselutele se plantează în grădină, pămîntul trebuie afînat în prealabil şi nivelat. seminţele se seamănă ( se împrăştie ) şi apoi se acoperă cu un strat foarte subţire de pămînt foarte fin.
semănăturile se udă cu o stropitoare, zilnic, timp de 7 sau 14 zile, pînă încep să răsară plantele. după ce au răsărit plantele noi, acestea trebuie replicate în grupuri de trei sau patru plante. plantele se udă zilnic, dimineaţa sau seara. frunzele pot fi stropite în timpul zilei cu ajutorul unui pulverizator.
atenţie! panseluţele nu sînt forte pretenţioase; dacă la plantarea lor pămîntul era bogat în îngrăşămînt, acesta nu mai trebuie adăugat şi ulterior, florile au mediul propice pentru a se dezvolta normal.
seminţele de panseluţe se pot planta şi în ghiveci. în acest caz este neapărat necesar pămînt şi îngrăşămînt, care se achiziţionează de la magazine de specialitate. panseluţele trebuie plantate în ghivece mici sau de dimensiuni medii, prin împrăştierea seminţelor pe pămînt. la fel ca la plantarea în grădină, seminţele se acoperă cu un strat subţire şi se udă cu o stropitoare cu sita fină. ghivecele se pot păstra în balcon însă nu în bătaia soarelui, în special pe timp de caniculă. după ce plantele au început să răsară, panseluţele se grupează, în ghivece, cîte două şi apoi se udă zilnic, în special seara. la temperaturi de peste 35 de grade, ele pot fi udate şi de două ori pe zi. frunzele şi florile pot fi stropite în timpul zilei, cu ajutorul unui pulverizator.

| elisa_2627 a răspuns:

Adancimea nu trebuie sa fie mare...arunci semintele si ca si cand ai cerne cu o sita pui pamant peste ele. Apoi uzi mai des.Panselutele sunt spectaculoase prin florile lor.

| mami a răspuns:

Pamant si mranitza amestecate reprezinta o baza perfecta pentru panselute.
Se pregateste o suprafata neteda de pamant in gradina, se uda inainte de a semana
semintele de panselutze, pe care poti sa le amesteci cu nisip cernut, ca sa nu rasara dese
Se seamana (imprastie) deasupra pe pamantul pregatit. Nu este necesara acoperirea cu pamant dar obligatoriu se acopera cu hartie de impachetat din acea poroasa, caci panselutza face parte din plantele care incoltzesc la intuneric.Se stropeste peste hartia de impachetat care trebuie sa fie tot timpul umeda pina la incoltire. Dupa incoltirea semintelor se indeparteaza hartia si se cerne pamant amestecat cu mranitza in strat foarte subtire.
Semanatul se face in iulie-august ( depinde de zona), iar repicatul in doua jumatate a lui septembrie- octombrie ca sa infloreasca de 1 noiembrie, ziua mortilor lacatolici. Cel putin noi asa procedam.Ca aspect comercial, sa indepartezi florile ofilite, acest procedeu grabeste si formarea mugurilor de flori noi.

| ionut1_2684 a răspuns:

Eu sunt expert in flori panselutele sunt perene adica nu au nimic din cauza frigului dar nu prea rezista vara dar daca totusi vrei sa reziste si vara punele la umbra. sa nu le atinga soarele! pw.la! draq!

| Plesa_Nuti_1983 a răspuns:

Trebuiesc replantate neaparat in alte ghivece dupa ce ies, nu se pot lasa acolo unde le-ai pus prima datarespectiv in jardiniera?