La acest link sunt sfaturi utile si imagini http://www.casesigradini.ro/revista/a4/63/3/Decoratiuni/Lumina-in-bucatarie
Ideal e sa fie puternica si lumina alba, nu galbena. Deci neonul ar fi mai indicat. Depinde de asemenea si cum ai firele trase in pereti. Eu am acum o lampa cu neon dar nu ma "satisface" fiindca am o bucatarie de 2/3m. Eu, de ex am firele pe mijlocul camerei, nu imi place sa "atarne" si imi voi lua o "cutie" (o "aplica") cu 4 neoane, combinate la intrerupator 2 cu 2.
Stii, de fapt, conteaza daca si cat gatesti. Daca nu gatesti mult si des poti sa te orientezi spre "design". Daca petreci ceva vreme in bucatarie trebuie sa fii atenta la partea utila mai mult.
Arrriadna / lumina alba este lumina rece si nu este indicata. Daca nu cunoasteti problema, renuntati. Cea mai buna lumina este lumina galbena. Asta asa pe intelesul publicului larg. Temperatura luminii calde este de 2700k a celei reci este 4000k! Deci becurile si tipurile lor nu se aleg " dupa ureche "!
Pt o bucatarie doua tipuri de iluminat sint suficiente. Un iluminat general si unul local la blatul de lucru. Eu unul folosesc becuri economice pentru iluminat general si spoturi cu halogen in zona blatului.
GhidiuIoan întreabă: