Întrebare recomandată | rokey a întrebat:

M o problem vreau sa imi zugravesc camera in rosu si am cumparat lavabila alba si pigment rosu doar ca mi-a iesit un roz. Stie cineva ce pot sa fac sa iasa rosu. dau funda pentru raspunsurile bune.

9 răspunsuri:
| Gabiii97 a răspuns:

Incearca sa mai pui pigment rosu! Rozul se v-a transforma in rosu.

| VadTot a răspuns:

Ai pus prea putin Rosu! Si normal ca a iesit Rozaliu..Incearca sa faci inainte un test..intr un colt din camera ..lasa sa se usuce sa vezi ce iese,. ok? si pe urma continui cu respectiva culoare in intreaga camera pana iti iese la test ok?
Succes!

| cristi202 a răspuns:

Orice pigment, pus in lavabil, oricit de puternic ar fi, tot roz ar da, pentru ca lavabilul are si el pigment, alb, si combinatia intre rosu si alb va da intotdeauna o nuanta de roz, mai apropiata de rosu sau mai departata, insa tot roz va fi. Daca vrei rosu, trebuie sa mergi la cei ce prepara culoarea direct in lavabil, dar si acolo vei avea tente de rosu mai deschis (plus ca si costa mult mai mult, citeva milioane bune pentru o camera), insa daca vrei rosu pur, alternativa e culorile acrilice, care si tin mult mai mult, si dau un aspect mult mai placut. Doar ca sunt ceva mai scumpe - un borcanel cu culoare Maimeri, care se intinde ce mai bine, pe aprox. 7-8 mp, si sunt profesionale, deci e vorba de cea mai buna calitate, costa undeva la 40 ron.

| skama18 a răspuns:

Un pigment se pune in 1.5 litri de lavabil daca vrei nuanta dorita... daca ai 15lde lababil iti trebuie10 tuburi cu pigment sa ai rosu..succes

| Mirela77 a răspuns:

Foloseste mai mult pigment rosu, pana esti multumit de nuanta obtinuta.

| dragutza9 a răspuns:

Ca sa-ti iasa rosu pune mai muti pigmenti.Cand me-am zugravit camera, am pus 2 pigmenti si a iesit rozaliu, deci trebuie sa pui in jur de 4 pigmenti, daca e un rosu perfect. Daca vrei un rosu sangeriu, sau mai inchis, pune vreo 5-6 pigmenti. Testeaza dintai pe un lucru(sau intr-un colt din camera)si lasa-l sa se usuce.Atunci vei vedea rezultatul.big grin

| alexs99 a răspuns:

Pentru a iesi rosu trebuie sa vopsesti peretele cu lavabila de rosu mai inchis.

| adishorMS a răspuns:

Pui pigment pana ai nuanta dorita
am facut o camera albastra si am pus 8 sau 10 pigmenti la vopsea, de atunci mi-am dat seama ca daca vrei o nuanta mergi la "baumax"(orce magazin care prepara)sau comanzi din catalog
"nu castigi la piata cat dai la vama"nu merita sa prepari acasa

| Ionut84 a răspuns:

Salutare! am incercat si eu la fel si am patit acelasi lucru. A venit "mesterica" si mi-a zis ca cel mai indicat, daca vrei sa vopsesti colorat, este sa dai lavabila colorata la masina. Am fost la un magazine de lagna mine, unde aveau Savana si mi-am colorat dupa o cartel de culori de-a lor - iti alegi o culoare, vanzatorul baga codul in masina de colorat si iti iese exact culoarea respectiva. Am vopsit acum 2-3 ani intr-un verde-olive si nu s-a decolorat deloc...