| vani33 a întrebat:

Ma poate ajuta si pe mine cineva? As dori sa-mi fac si eu in curte o balta mica (ornamentala) cu fantana artizana.Credeti ca imi puteti da niste idei cum sa o fac? MULTUMESC.

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Trebuie sa incepi cu achizitionarea celor necesare: pompa si folia sau bazinul. Chiar in documentatia acestora vei gasi si cateva sugestii de amenajare.

| mami a răspuns:

Eu am o balta in curte facuta de mine personal
am sapat o groapa de 50 cm adancimeiar spre margine terasat la 20 cm, in forma de rinichi
am pus nisip foarte fin un strat subtire peste nisip am pus pasla apoi folie pentru iaz pe care am croit-o cu 30 cm mai mare pe margini ca sa o poti fixa cu pietrele
am pus pietre una langa alta din mijloc spre exterior si am umplut-o cu apa
mi-am cules plante din balta din marginea satului
papura iris galben galbenele iar la obi am cumparat 2 nuferi care cresc la adancime de 40 cm si valeriana
sa nu plantezi multe plante ele singure se inmultesc si trebuie avut in vedere echilibrul biologic
daca sunt prea putine plante se impute apa pe marginea iazului, beltii am plantat iarba pampas irisi mov iar cu pamantul scos am facut alaturi o movila am acoperit-o cu folie de iaz si am facut o gradina de piatra cu plante care cresc in piatra pe care le-am cules de pe stanci si de la obi cumparate
fintana nu am montat deoarece la nuferi nu le place apa zbuciumata asa ca mai complectez vara apa evaporata cu furtunul cu apa pentru oxigenarea apei
imi pare rau ca nu stiu cum sa iti trimit poze