| Illuminati2016 a întrebat:

Mai foloseste cineva becuri incandescente de 60w 75w 100w 150w etc. in 2018, si daca mai gasiti astfel de becuri prin unele magazine, exclus de pe internet deoarece este plin de astfel de becuri

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

La becurile cu Led trebuie sa-ti alegi tipul in functie de mediul unde vrei sa le folosesti.

1. Daca peretii /mobilierul sunt mai inchise la culoare, atunci folosesti becuri albe-zapada, iar in camera cu pereti albi folosesti alb cald (usor galbui). Cu cat temperatura de culoare este mai mare, cu atat albul este mai strident.

2. Un bec cu Led consuma de 6-8 ori mai putin curent decat un bec incandescent, la acelasi intensitate luminoasa. In practica, un bec cu Led de 5W este echivalentul unui bec cu filament de 40W, iar un bec cu Led de 12W echivaleaza cu unul de 100W cu filament.

3. Un bec incandescent de 100W are intensitate luminoasa de 800-1500 Lumeni.

4. Sunt doua feluri de becuri cu Led: cu proiectarea luminii in fata si cu iluminarelaterala.

Cand cumperi un bec cu Led este bine sa verifici si culoarea si intensitatea luminoasa!

8 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

În magazinele din localitatea mea găsești frecvent becuri incandescente de 60-70W la un leu bucata.

| GdX a răspuns:

Care este intrebarea? Mai am pe la tara cateva incandescente, in rest doar economice.

| Afurisenia a răspuns:

S-a facut multa propaganda becurilor cu halogen. Acum sunt interzise in UE dar si in Romania. Se face propaganda ledurilor. Cica pentru consum mai mic. Dar nici lumina suficienta nu dau.
Eu inca mai folosesc din cele incandescente (albe, nu galbene). Desi le am de multi ani, inca nu s-au ars.

| Afurisenia a răspuns (pentru Afurisenia):

Ma refeream la lumina alba. happy Carcotasilor!

| Illuminati2016 explică (pentru Afurisenia):

De ce nu dau lumina suficienta? pentru ca eu am cu 1521 lumeni echivalemt 100 si este foarte luminos, mai ales in intuneric total, cand inca e zi afara pare ca vede mai slab, a si sunt si mai puternice 2000-2500 lumeni echivalent 120-150w

A tu ziceai de becurile incandescente mate nu clare, scuze nu am citit cum trebuie, evident vad mai slabdin cauza stratului alb

| Afurisenia a răspuns (pentru Illuminati2016):

Nu, nu, nu. Sunt becuri clare cu lumina alba si cu lumina galbena. Cele galbene sunt obositoare pentru ochi.

Da-mi o poza nu stiu de care zici cu lumina alba

| Bula a răspuns (pentru Afurisenia):

La becurile cu Led trebuie sa-ti alegi tipul in functie de mediul unde vrei sa le folosesti.

1. Daca peretii /mobilierul sunt mai inchise la culoare, atunci folosesti becuri albe-zapada, iar in camera cu pereti albi folosesti alb cald (usor galbui). Cu cat temperatura de culoare este mai mare, cu atat albul este mai strident.

2. Un bec cu Led consuma de 6-8 ori mai putin curent decat un bec incandescent, la acelasi intensitate luminoasa. In practica, un bec cu Led de 5W este echivalentul unui bec cu filament de 40W, iar un bec cu Led de 12W echivaleaza cu unul de 100W cu filament.

3. Un bec incandescent de 100W are intensitate luminoasa de 800-1500 Lumeni.

4. Sunt doua feluri de becuri cu Led: cu proiectarea luminii in fata si cu iluminarelaterala.

Cand cumperi un bec cu Led este bine sa verifici si culoarea si intensitatea luminoasa!