| matrix100 a întrebat:

Mi-a spus cineva ca daca lasi prea mult pliculetele de ceai in apa fierbinte ceaiul rezultat devine toxic pentru organism. Mi se pare aiurea acest lucru si nu cred ca este adevarat. Voi ce parere aveti? Funda ca de obiceiwinking

Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Depinde ce inseamna si acel " prea mult ". Caci, nici macar apa nu mai ramane fiebinte!happy
Acum, daca este vorba despre ceaiuri din plante, se recomanda sa fie consumate cat mai proaspat preparate, pentru ca altfel nu isi mai fac efectul terapeutic. Dar daca este vorba doar despre ceaiuri din fructe, sau vreo siesta gen "five a clock", nu cred ca moare nimeni daca ceaiul va fi baut si peste cateva ore, ca doar apa se raceste intre timp, si deci, nu mai este toxic happy

4 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Nu este adevarat.

| neutrino a răspuns:

Ipoteza este falsa, dar totusi nu lasa plicul in ceai mai multe zile!

| Jipa95 a răspuns:

Salut! Nu are treaba pliculetele de ceai, le poti lasa cat vrei. Treaba sta in felul urmator, atunci cand vrei sa indulcesti ceaiul ( el fiind fierbinte ) cu miere. Sa nu faci niciodata chestia asta. Mierea atunci cand trece de o anumita temperatura, devine toxica!
Bft!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe de oparte apa se strica, continutul ceaiului de tei sau de ce o fi, se strica si normal ca e toxic. Depinde de cat timp il lasi in ceai.