| YourDailyApple a întrebat:

Mi-am cumparat azi o planta de apartament Dracenia, cine stie cum se intretine? Am vorbit cu vanzatorul dar nu prea mi-a dat detalii a spus ca sa o ud o data pe saptamana si e suficient. Dar nu mi-a zis ce cantitate de apa sa pun thinking Cam un litru e prea mult? Banuiesc ca daca o voi face o data pe saptamana nu ar fi mult...

Răspuns Câştigător
| Deddu a răspuns:

Hei! dracaena este o planta de apartament care se prezinta ca un pomisor, uneori cu 2 sau mai multe ramificatii, ce au un smoc de frunze inguste, alungite in varf, bine ramificate.

Dracaena tolereaza conditiile obisnuite de camera, cu spatiu luminos, insa nu atmosfera uscata.

Dracaena marginataVara, Dracaena poate fi asezata pe balcon, dar nu la soare direct pentru ca se ard frunzele, necesitand fertilizare cu subtante nutritive de 2 ori/luna si apa pulverizata pe frunze saptamanal.

Pentru Dracaena, iarna, temperatura camerei nu trebuie sa coboare sub 10-12 grade C., udarea plantei trebuiind sa se faca la intervale de la 10-12 zile.

Pamantul din jurul tulpinii nu trebuie sa fie nici uscat, dar nici apa nu trebuie sa balteasca, Dracaena nu suporta curenti de aer, preferand expunere estica sau vestica.

Transplantarea in alt ghiveci se va face primavara, la intervale de 2-3 ani, intr-un substratul format din pamant de de frunze – in principal, turba si nisip, punand pe fundul ghiveciului, pentru drenajul apei, un strat de 3 cm. pietris.

Dracaena se inmulteste primavara, prin butasi de varf (pusi in apa la inradacinat), butasi de tulpinii(tronsoane din tulpina) sau prin marcotaj aerian. Asta e ce am gasit amm si eu una asaca si e foarte :pretentioasa: nu ii schimba locul pune-o de la inceput intr-un loc cat de cat lumminos si las-o acolo:p si de udat da 1 data pe saptamana e suficienthappysper ca am ajutat.Papahappy

0 răspunsuri: